Değişik birkaç veritabanına bağlanmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
varyemez
Üye
İletişim:

Değişik birkaç veritabanına bağlanmak

Mesaj gönderen varyemez »

Bir programım var . Diğer programlardan veri okuması gerekiyor , fakat bunlar farklı veritabanları kullanabiliyor. Bazısı firebird , bazısı ms sql server , kimi de paradox. Kullanıcıda bunlardan sadece biri çalışmakta. Benim programım ise bunlardan ilaç adını okuyup kullanacak.. (barkod kullanıp basit bir sorgulama). Kodlama ilgili bir sorunum yok , ama bir yönde sizlerden akıl alayım dedim.
Bu veritabanlarına bağlantı komponentlerinin tümünü exe nin içine koymak var , bir de makinadaki kurulu programa göre tanıyıp ona göre kullanacağı komponentleri ayrı birer dll içinde vermek. Programın yükünü azaltmak adına nasıl bir düzenleme yapmalıyız? Yani kullanmayacağı veritabanı bağlantılarını boş yere yüklemeyeyim diyorum exe içine. Programın setup kısmında kullanıcı hangi veritabanını kullanacağını , dosya yolunu falan ayarlayacak.
Umarım anlatabildim derdimi.. şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Değişik birkaç veritabanına bağlanmak

Mesaj gönderen mrmarman »

Düşüncem ADO ile ODBC erişim yaparak bağlanabilirsin. Ortak dili böyle kurabilirsin. http://www.connectionstrings.com/ adresindeki bağlantı için kullanılacak connectionstring'lerden faydalanabilirsin.
Resim
Resim ....Resim
orhancc
Üye
İletişim:

Re: Değişik birkaç veritabanına bağlanmak

Mesaj gönderen orhancc »

firebird için odbc sürücüsü yüklemen gerekmeyecek mi veya mysql için örneğin. Bunu nasıl çözeceksin ? setup içine mi gömeceksin hepsini? ado ile olur hepsi connectionstringlerini önceden belirlersen.