Şekil Düzen Optimizasyonu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
fatih43
Üye

Şekil Düzen Optimizasyonu

Mesaj gönderen fatih43 »

yerleştirme algoritması konusu ile ilgili çözmem gereken bir ödev var.konusu ise şöyle.
birinci formda kullanıcı istediği sekilde bir obje cizecek.ve yerleştirme alanın (dikdörtgen)boyutlarını belirticek.programda boyutu belirtelen alana çizilen objeyi en ekonomik şekilde yerleştirecek..şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Re: sağlam soru

Mesaj gönderen CiTiZEN »

sağlam yanıt:Hiçbirşey anlamadım.
öncelikle hoşgeldiniz, yazdığınız başlık forum kurallarına aykırı bunuda belirtmeliyim ayrıca konuyu biraz daha açarmısınız yani kullanıcı ne çizdirecek, çizim alanı boyutları neye göre değişecek, obje 3 boyutlumu vs. vs.

Kolay Gelsin
UWESIS CORPORATION
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

evet sağlam soru. Öncelikle başlığı düzeltmekte fayda görüyorum. Sorunuzu bir cümleyle ifade edebiliyorsanız problemin yarısını çözmüş saylırsınız. :D

mesela "Şekil Düzen Optimizasyonu" hakkında olduğuna göre buna benzer bir başlık kullanabilirsiniz.

http://www.inf.utfsm.cl/~mcriff/EA/eva- ... g/ht00.pdf linkinden indireceğin PDF bunun akademik olarak cevabı niteliğinde olduğunu gördüm paylaşayım istedim. :idea:
Resim
Resim ....Resim
fatih43
Üye

Mesaj gönderen fatih43 »

çalışma 2d olucek eklemeyi unutmuşum..çizim yapılacak alanın veya çizilecek objenin kısıtlaması yok kullanıcıya bırkılabilir veya kısıtlanabilir..zaten bu verilerin çözüme katkısı yok..akademeik olarak 'yerleştirme algoritmaları' şeklinde isimlendiriliyor...
fatih43
Üye

Mesaj gönderen fatih43 »

tesekurler ama daha somut örnekler gerekli..
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

linkte örnek kod var incelemedin mi ?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

çizim yapılacak alanın veya çizilecek objenin kısıtlaması yok kullanıcıya bırkılabilir veya kısıtlanabilir..zaten bu verilerin çözüme katkısı yok..
demişsiniz ancak çok katkısı var. Konveks olan şekillerin optimizasyonu ile ilgili bir çok çalışma var, yöntemler nispeten basit. Ancak Konveks olmayan (noconvex) şekillerin optimizasyonu hala üzerinde çalışılan bir konu. Matematiksel olarak en iyi sonucu veren bir algoritma henüz üretilemedi, sezgisel algoritmalar mevcut. Ayrıca konveks olan iki yada daha fazla şekli bir alana sığdırmaya çalışırsanız, konveks olmayan şekiller oluştuğundan bununda tam çözümü yok. internette convex ve nonconvex optimization olarak aratabilirsiniz. Bulacağınız şeyler kodlardan daha çok, algoritma akışları ve matematiksel formüller olacaktır. Matematik kitabını tekrar elinize almanız gerekebilir.