Merhaba arkadaşlar.. Bir sorum olacaktı..umarım bilen arkadaşlar çıkar..
Pic programlama dili olan jal dili için gelişmiş bir editör yazmaktayım.. kod renklendirmesi için jedi de bulunan JvHLEditor ile yaptım.. tabiki bayağı bir uğraştan sonra.. ama ben synedit ile yapmak istiyorum.. yeni bir renklendirme yapmak için
synedit klasörü içinde bulunan "SynEdit\Demos\HighlighterDemo\synhighlightersample.msg" yoldaki .msg dosyasını düzenledim.. burada grammer oluşturmak için verilmiş.. ve daha sonra synedit klasörü için de bulunan "SynEdit\SynGen\syngen.exe" yolundaki exe ile oluşturduğum grammer yapısını SynHighlighterJALv2.pas olarak çıkartım.. bunu programıma eklediğim zaman uyguladığım renklendirme yapısını gayet başarılı bir şekilde yaptım.. fakat bir yerde gerçekten takıldım ve yardım istiyorum.. şimdi gelelim soruna..düzenlediğim synhighlightersample.msg dosyasında ki
ENCLOSEDBY
Comment,aciklama,{,},multiline satırında çok satırlı açıklama yapmak için başlangıç "{" bitiş "}" ile yapılmaktadır..
ama jal dilinde çok satırlı açıklama yok ve sadece tek satır açıklama yazılabiliyor.. açıklamalar "--" veya ";" ile yapılmaktadır.. bu satırı nasıl düzenlemeliyim ki sadece tek satır açıklama yazmama izin versin..
Düzenlediğim dosya ve syngen programını buradan indirebilirsiniz..
http://rapidshare.com/files/432680591/j ... _dosya.rar
delphide denemek için.. forma bir synedit bileşeni atın ve formun create olayına şu kodu yazın..syngen programının
ürettiği SynHighlighterJALv2.pas dosyasını exenin yanına koymalısınız..ve uses bloğunda programa dahil etmelisiniz..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
var
HL: TSynJALSyn;
begin
HL := TSynJALSyn.Create(Self);
SynEdit1.Highlighter := HL;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar..
Kolay gelsin..
Synedit Problemim
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Synedit Problemim
.:: SsEeRrCcAaNn ::.
Re: Synedit Problemim
syngen.exe programı *.msg dosyasını nasıl parse ediyor bunu bilmiyorum, bir yardım dosyası varsa syngen in kendi parse koşullarını içeriyor olabilir. Nereye geleceğim:
"ENCLOSEDBY" ifadesi syngen için keyword, multiline da. multiline ı singleline olarak değiştirip deneyebilirsiniz. Çalışabilir, ama bu durumda her bir comment satırını, "ENCLOSED" mantığından ötürü -- -- ile çerçevelemeniz gerekir ( ya da ; ; ) ile.. Yardım dosyası ya da Readme gibi bir dökümantasyonu olabilir, çerçeveleme ya da satır başlama gibi bir açıklama olabileceğini düşünüyorum.
İncelemeleriniz sonucunu merakla bekliyorum.. :)
"ENCLOSEDBY" ifadesi syngen için keyword, multiline da. multiline ı singleline olarak değiştirip deneyebilirsiniz. Çalışabilir, ama bu durumda her bir comment satırını, "ENCLOSED" mantığından ötürü -- -- ile çerçevelemeniz gerekir ( ya da ; ; ) ile.. Yardım dosyası ya da Readme gibi bir dökümantasyonu olabilir, çerçeveleme ya da satır başlama gibi bir açıklama olabileceğini düşünüyorum.
İncelemeleriniz sonucunu merakla bekliyorum.. :)
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Şimdi vaktim yok ama zamanında bu bileşeni biraz incelemiştim. Delphi (pascal script) için // karakterleri, SQL Server script için de -- karakterlerini bu şekilde kullanabiliyor. Belki bundan bir fikirle bir şeyler yakalayabilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN
@The_aliEn verdiğin bilgiler için teşekkürler.. syngen programı için bir dökümantasyona rastlamadım.. kodlarını incelediğimde sadece multiline olarak parse ettiğini gördüm.. singleline gibi parametreler denemiştim.. sonuç olumsuzdu..ENCLOSED olarak yazdığımda ise program parser esnasında hata verip kapanıyor..
@sabanakman ilginiz için teşekkürler.. var olanları incelediğimde bir türlü açıklama tek satır mantığını çözemedim..eğer çözmüş arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim..
Kolay gelsin..
@sabanakman ilginiz için teşekkürler.. var olanları incelediğimde bir türlü açıklama tek satır mantığını çözemedim..eğer çözmüş arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim..
Kolay gelsin..
.:: SsEeRrCcAaNn ::.
s.a.
synedit kullanmadım. yaptığn işlemide denemedim ancak aklıma geldi,
kapatma ifadesi olarak "CR" kullanabiliyormusun.
synedit kullanmadım. yaptığn işlemide denemedim ancak aklıma geldi,
kapatma ifadesi olarak "CR" kullanabiliyormusun.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim