DataSource ve ya DataSet siliniyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DataSource ve ya DataSet siliniyor
Arkadaşlar bir kaç defa karşılaştığım bir durum var. Bazen belli bir formdaki tüm LookUp fieldlerin DataSet ve ya DB kontrollerin DataSource özelliği siliniyor. Hepsinin ortak noktası tüm DataSet ve ya DataSource ların bir DataModule da bulunması.
İstikrar sürsün, Türkiye'm büyüsün inşallah.
Re: DataSource ve ya DataSet siliniyor
Tam sorununu anlayamadım ancak anladığım kadarı ile bir yorum getireyim.Eğer kullandığın datasourceların ve datasetlerin bir datamodule içinde ise muhtemelen bir form üzerinde datasetini değiştiriyosun.Ve başka bir forma geçtiğinde diger formun datasetinin sonuçları karşına geliyor.Yani normal şartlarda 2 ayrı form üzerinde bir db kontrolun datasourcenun silinmesi gibi bir durum söz konusu olmaması gerekiyor.Anladığım kadarı ile şöyle bir örnekle açıklayayım.Diyelimki bir datamodule içerisinde bir ADOQuery yada Tablo farketmez bir datasetin var diyelimki A dataseti ve buna bağlı B datasourcesun var.Bir form açıyosun ve bir query çalıştırıyosun yada bir filtreleme yapıyosun ve bunun sonucunun boş döndüğünü düşünelim.Sen aynı B sourcesuna bağlı başka bir db kontrole gittiğinde başka bir form üzerindeki bir önceki formda datasetin ne ise açtığın formdada aynı sonuçları görürsün.Yani lookupfieldin yapmış oldugun filtreleme alanına bağlı ise ve bir önceki formda filtrelemen boş ise başka bir formdada boş görünür.Bunun için Query örneğini ele alalım eğer bir Query sonucu boş ise onun datasourecuna bağlı her formdaki sonuçlarda boştur.Eğer tabi sen yeni form açtığında yaptıgın filtrelemeyi yada sorguyu sıfırlıyor ve hala o datasource a bağlı kontroller boş ise o zaman bir sorun var demektir.
İyi çalışmalar....
İyi çalışmalar....
dpr dosyasindaki
bunlari ters düz et.
önce modülü okusun, sonra formu.
sorun cözülecektir...
kolay gelsin
Kod: Tümünü seç
form1 in 'form1.pas'
modul1 in 'modul1.pas'
önce modülü okusun, sonra formu.
sorun cözülecektir...
kolay gelsin
kıdemsiz üye
Allah ikinizden de razı olsun arkadaşlar. Değerli zamanınızı ayırdınız.
İstikrar sürsün, Türkiye'm büyüsün inşallah.
Yeri gelmişken ben de bir soru sorayım farklı konu açmak yerine:
Daha önceden veritabanı kullanmayan programıma firebird veritabanından ufak bir bilgi okuma kısmı ekledim. Ancak 2 farklı veritabanı (her ikisi de firebird) var ve program başlarken ini dosyasından hangisini kullanacağını set edip ona göre devam ediyor. Çalışmasında bir sorun yok ancak program ilk yüklenirken bir gecikme , formda (tüm ekran değil) bazan kararma veya donma oluyor ama sonunda yine açılıp çalışıyor program. Delphi 2010 kullanıyorum ve programın boyutu da çok büyüdü ( 5.7 MB civarı) . Bu gecikmenin sebebi ne olabilir sizce. Veritabanını farklı makinadan okuyor ondan diyeceğim ama localden de okuduğunda aynı gecikme var.
Daha önceden veritabanı kullanmayan programıma firebird veritabanından ufak bir bilgi okuma kısmı ekledim. Ancak 2 farklı veritabanı (her ikisi de firebird) var ve program başlarken ini dosyasından hangisini kullanacağını set edip ona göre devam ediyor. Çalışmasında bir sorun yok ancak program ilk yüklenirken bir gecikme , formda (tüm ekran değil) bazan kararma veya donma oluyor ama sonunda yine açılıp çalışıyor program. Delphi 2010 kullanıyorum ve programın boyutu da çok büyüdü ( 5.7 MB civarı) . Bu gecikmenin sebebi ne olabilir sizce. Veritabanını farklı makinadan okuyor ondan diyeceğim ama localden de okuduğunda aynı gecikme var.