rtl140.bpl dosyasını tekrar derleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Rew33
Üye

rtl140.bpl dosyasını tekrar derleme

Mesaj gönderen Rew33 »

delhi 2010 kullanıyorum.delphinin verdiği hata mesajlarını türkçeleştirmek istiyorum SysConst.pas dosyasında delphinin verdiği bazı mesajlar bulunuyor.bunlarda değişiklik yapıp kaydetmeme rağmen programdaki hatalarda değişiklik olmadı, bende biraz araştırarak SysConst.pas dosyasının rtl140.bpl içinde olduğunu buldum.şimdi ben tekrar bu dosyayı nasıl derlerim yeni SysConst.pas dosyası ile.
Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim.
SOKRATES
xdelphix
Üye

Re: rtl140.bpl dosyasını tekrar derleme

Mesaj gönderen xdelphix »

rtl140.bpl dosyasını yeniden derlemene gerek yok.Değişikliğin olmamasının sebebi Sysconst dosyasının dcu sunun hala delphi klasörlerinin altında olması.Mesajlarda değişiklik yaptıysan türkçeleştirdiysen SysConst.pas dosyasının önce delphi klasörlerinin altında SysConst.dcu dosyasını bul.Sanırım \lib klasörünün altında idi.Windows araması ilede bulabilirsin.SysConst.dcu dosyasını sil.Delphiyi kapat yeniden aç.Delphi SysConst.dcu dosyasını yeniden oluşturacak ve mesajların türkçe olucak.

İyi çalışmalar....
Kullanıcı avatarı
Rew33
Üye

Mesaj gönderen Rew33 »

xdelphix yazdı:rtl140.bpl dosyasını yeniden derlemene gerek yok.Değişikliğin olmamasının sebebi Sysconst dosyasının dcu sunun hala delphi klasörlerinin altında olması.Mesajlarda değişiklik yaptıysan türkçeleştirdiysen SysConst.pas dosyasının önce delphi klasörlerinin altında SysConst.dcu dosyasını bul.Sanırım \lib klasörünün altında idi.Windows araması ilede bulabilirsin.SysConst.dcu dosyasını sil.Delphiyi kapat yeniden aç.Delphi SysConst.dcu dosyasını yeniden oluşturacak ve mesajların türkçe olucak.

İyi çalışmalar....
dediklerini yapmıştım ama dcu dosyasını silince delphi tekrar derlemiyor budosyayı.ben kendim pas dosyasını başka bir projeye ekleyip derledim oluşan dcu dosyasını eskileriyle değiştirdim yine olmadı.ondan sonrada sorunun bpl de olabileceğini düşündüm.onun için soruyu o şekilde sordum.başka bir çözümü varmı
SOKRATES
xdelphix
Üye

Olması gerekir diye düşünüyorum.Çünkü kullandığım bütün delphi versiyonlarında ben bu işlemi bu şekilde yaptım.Örneğin mesaj kutularındaki yes no gibi buton captionlarını türkçe yaptım.Bunu Delphi 7,Delphi 2009 ve Delphi 2010 dada aynı şekilde yapmıştım.O mesajın SysConst.pas dosyasından geldiğinden eminmisin ? Çünkü şimdi tekrar denedim Delphi 2009 için ve değiştiridğim ingilizce mesaj türkçe oldu.Türkçe olmasını istediğin hata mesajı sysconst dosyasından gelmiyor olabilir onu bi kontrol et istersen.
Kullanıcı avatarı
Rew33
Üye

Mesaj gönderen Rew33 »

xdelphix yazdı:Olması gerekir diye düşünüyorum.Çünkü kullandığım bütün delphi versiyonlarında ben bu işlemi bu şekilde yaptım.Örneğin mesaj kutularındaki yes no gibi buton captionlarını türkçe yaptım.Bunu Delphi 7,Delphi 2009 ve Delphi 2010 dada aynı şekilde yapmıştım.O mesajın SysConst.pas dosyasından geldiğinden eminmisin ? Çünkü şimdi tekrar denedim Delphi 2009 için ve değiştiridğim ingilizce mesaj türkçe oldu.Türkçe olmasını istediğin hata mesajı sysconst dosyasından gelmiyor olabilir onu bi kontrol et istersen.

değiştirmek istediğim mesaj is not a valid integer value gibi standart hata mesajları buda ..\RAD Studio\7.0\source\Win32\rtl\sys klasörü içerisinde .
bide bu pas dosyasının dcu larını silince delphiyi yeniden başlattığımda kendisi oluşturmuyor.hatta hiçbir projeyi derliyemiyorum.
SOKRATES
xdelphix
Üye

Başka bir problemmi var acaba çünkü son yazdığın posttan sonra arkadaşın makinasında denedim delphi 2010 kullanıyor.Onda sorunsuz çalıştı.Üzgünüm yardımcı olamadım.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Üzerinde çalıştığınız projede eğer Project->Options->Packages sayfasındaki Build with runtime packages seçeneği işaretli değilse Türkçe hale getirilmiş SysConst.pas dosyasını projenize dahil etmeniz yeterli olacaktır.

Ana formunuza ApplicationEvents nesnesi koyarak bu nesnenin onException olayında da çıkan hataları kontrol altına alabilir mesajları değiştirebilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen Rew33 »

sabanakman yazdı:Üzerinde çalıştığınız projede eğer Project->Options->Packages sayfasındaki Build with runtime packages seçeneği işaretli değilse Türkçe hale getirilmiş SysConst.pas dosyasını projenize dahil etmeniz yeterli olacaktır.

Ana formunuza ApplicationEvents nesnesi koyarak bu nesnenin onException olayında da çıkan hataları kontrol altına alabilir mesajları değiştirebilirsiniz.
mesajları zaten hazırladığım bir class ile yakalayıp gerekli mesajları veriyorum.ama benim yapmak istediğim mesajda da belirttiğim gibi standart mesajları programdan değilde otomatik olarak türkçeleştirmek.
bu arada dediğinizi yaptım ama yinede değiştirdiğim pas dosyasındaki mesaj gelmedi.zaten bende bununları yaptığım halde yine hatalar değişmediği için bpl dosyasını değiştirmeye çalışıyorum. delphi 2010 kullanıyorum acaba dedikleriniz onun için mi benim bilgisayarımda olmuyor çünkü bende delphi 7 de yapıyordum.
SOKRATES
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

sabanakman yazdı:Türkçe hale getirilmiş SysConst.pas dosyasını projenize dahil etmeniz yeterli olacaktır.
Project->Add to project ile .dpr dosyanızı bu dosyayı ekleyin. Eğer;
[DCC Fatal Error] Project1.dpr(9): F2051 Unit Dialogs was compiled with a different version of Consts.SWindowsVistaRequired
gibi hatalar gelirse her gelen hata için ilgili pas dosyasını bulup aynı şekilde projenize eklemeniz gerekmektedir. Örnek hata da Dialogs.pas dosyasını projeye eklemeniz gerekecektir. Her eklenen dosyadan sonra mesaj değişecektir ve proje için gerekli dosyalar eklendikten sonra programınız çalışacaktır. Mesela bir butonum olan projem için aşağıdaki gibi .dpr dosyam oluştu.

Kod: Tümünü seç

program Project1;

uses
  Forms,
  Unit1 in 'Unit1.pas' {Form1},
  Consts in 'Consts.pas', //--> Değiştirilmiş olan sabitlerin olduğu dosya
  Dialogs in 'C:\Program Files (x86)\Borland\BDS\3.0\source\Win32\vcl\Dialogs.pas',
  ExtCtrls in 'C:\Program Files (x86)\Borland\BDS\3.0\source\Win32\vcl\ExtCtrls.pas',
  StdActns in 'C:\Program Files (x86)\Borland\BDS\3.0\source\Win32\vcl\StdActns.pas';

{$R *.res}

begin
  Application.Initialize;
  Application.MainFormOnTaskbar := True;
  Application.CreateForm(TForm1, Form1);
  Application.Run;
end.
Örnekte Consts.pas dosyasını kullandım ama SysConst.pas için de aynı durum geçerli olacaktır.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen Rew33 »

dediklerinizi yapmama rağmen olmadı.ilgilenen herkese teşekkürler.
SOKRATES