Arkadaşlar Merhaba
Yeni bir program yazdım.Tek Form üzerine 5 adet üst üste TabControl koydum.Bunların her birini ayrı ayrı Form gibi üzerine nesneler koyarak tasarladım.Sonrada Butonlar yardımıyla örnek " TabControl_YeniKayit.BringToFront " diyerek yeni kayıt sayfasını öne getirerek çalıştırdım.
Buraya kadar her şey normal.Benim sormak istediğim
Mesela TabControl_YeniKayit sayfası önde olduğu zaman F1 klavye tuşuna basınca, hangi if koduyla TabControl_YeniKayit sayfasının önde olduğunu belirteceğim.
Hepinize Saygılar
TabControl nesnesinin Form da öne geldiğini anımsatan....
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kod: Tümünü seç
showmessage(inttostr(TabbedNotebook1.pageindex));
normalde bulmak için ifi kullanırsanız..
if TabbedNotebook1.pageindex = 0 then birincisayfaseçili falan filzn

tabcontrolde buymuş.. tabcontrol1.TabIndex
En son mege tarafından 24 May 2004 05:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Size tavsiyem bu işi pagecontrol ile yapmak...
Ancak tabiki bir çok değişik şekilde istediğinizi yapmanın yolu var. Mesala tabcontrollerin tag larını kullanabilirsiniz veya owner kontrolü yapabilirsiniz.. Bilemiyorum daha değişik yönetmler olabilir.
Ama şahsi düşüncem böyle bir yöntem için en iyisi pagecontrol, hangi sayfada olduğunuzu öğrenebilirsiniz.. Tabvisible özelliğini false yaparsanız sayfa başlıklarıda görünmeyeceği için istediğiniz işi yapmış olursunuz..
Ancak tabiki bir çok değişik şekilde istediğinizi yapmanın yolu var. Mesala tabcontrollerin tag larını kullanabilirsiniz veya owner kontrolü yapabilirsiniz.. Bilemiyorum daha değişik yönetmler olabilir.
Ama şahsi düşüncem böyle bir yöntem için en iyisi pagecontrol, hangi sayfada olduğunuzu öğrenebilirsiniz.. Tabvisible özelliğini false yaparsanız sayfa başlıklarıda görünmeyeceği için istediğiniz işi yapmış olursunuz..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
hocam ilk önce neden birden fazla tabcontrol nesnesi kullandığınızı anlayamadım. tabcontrolun tabs ozelligi işinizi görmüyor mu?
sorunuza gelince bildiğim çok pratik bir yöntem yok ama
yeni kayıt düğmesine basınca HangiTab adlı değişkenin değerine 1 atayın, kayıt düzeltme düğmesine basınca HangiTab değişkenine 2 atayın.
f1 tuşuna basılınca
Case HangiTab of
1: Yeni kayıt;
2: Kayıt düzeltme;
....
else
end
gibi bi yöntem izlenebilir.
sorunuza gelince bildiğim çok pratik bir yöntem yok ama
yeni kayıt düğmesine basınca HangiTab adlı değişkenin değerine 1 atayın, kayıt düzeltme düğmesine basınca HangiTab değişkenine 2 atayın.
f1 tuşuna basılınca
Case HangiTab of
1: Yeni kayıt;
2: Kayıt düzeltme;
....
else
end
gibi bi yöntem izlenebilir.
Arkadaşlar TabControl nesnelerini Panel niyetine kullandım.Neden Panel yerine kullandım diye sorarsanız.
Ben aynı zaman tasarımcı olduğum için yaptığım programlarda görselliği hep ön plana alarım.Çünkü arkada harikalar yapsanız bile son kullanıcı görselliğine para veriyor.Niye Panelde görsellik yokmu diye sorarsanız?
Panel bileşeni XP de hoş gözükmüyor fakat TabControl'e değişik bir hava veriyor onun için bunu kullandım.
Ayrıca Tabs özelliğini kullanamam. örneğin bir programın stok sayfasına girerseniz stok sayfasının bileşenlerini Tabs özelliğiyle sayfalar yayabilirsiniz. Ama benimki öyle değil hepsi ayrı ayrı birbirinden farklı sayfalar.
Arkadaşlar söylediklerinizi deneyeceğim sonucunu bildiririm
Saygılar
Ben aynı zaman tasarımcı olduğum için yaptığım programlarda görselliği hep ön plana alarım.Çünkü arkada harikalar yapsanız bile son kullanıcı görselliğine para veriyor.Niye Panelde görsellik yokmu diye sorarsanız?
Panel bileşeni XP de hoş gözükmüyor fakat TabControl'e değişik bir hava veriyor onun için bunu kullandım.
Ayrıca Tabs özelliğini kullanamam. örneğin bir programın stok sayfasına girerseniz stok sayfasının bileşenlerini Tabs özelliğiyle sayfalar yayabilirsiniz. Ama benimki öyle değil hepsi ayrı ayrı birbirinden farklı sayfalar.
Arkadaşlar söylediklerinizi deneyeceğim sonucunu bildiririm
Saygılar