MDI Form ve Login Olmada Sorun [ÇÖZÜLDÜ]

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

S.a sorunumu forumda aradım bikaç arkadaşta bnmle aynı sorunu yaşamış fakat ordaki verilen cevapları uyguladım ama sonuç yine aynı sorunum şu 1adet MDI Formum var diğer formlarım MDIChild form programda bir sorun yok normal çalışıyor ben birde giriş ekranı ekleyim dedim olanlar oldu :D

Login formum fsNormal ana formum ise MDI Form bnm yapmak istediğim login ekranım gelsin giriş bilgileri doğruysa ana form açılsın değilse uyarı wersin buraya kadar herşey normal fakat ana form açılınca buton yada menü hangisine tıklarsam hata veriyo hata ise şu ;
Project StokTakip.exe raised exception class EInvalidOperation with message 'Cannot Create Form. No MDI forms are currently active'.Process stopped .use Step Or Run To Continue.
formdaki söylenenleri yaptığımdada ya ana form açılmıyor yani ekrana gelmiyor yada açılsa bile aynı hatayı veriyor

Forumda aramalarım sonucu bulduğum konular ve uyguladıklarım:
http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... gin#p50572 burada mkysoft hocanın dediklerini uyguladım olumsuz
http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... gin#p42403 buradada Fahrettin abinin yazdıklarını uyguladım fakat sonuç yine olumsuz

Yardımlarınız için şimdiden tşkler..
En son shochan tarafından 09 Ara 2010 01:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
  • Devler Gibi İşler Yapmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Lazım ...
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Re: MDI Form ve Login Olmada Sorun

Mesaj gönderen conari »

Ben sizden farklı olarak MDIForm içinde Login ekranı MDIchild olarak açıyorum.
eğer Login başarılısı ise Butonlar Enable oluyor. Değilse pasif.

tıkladığınız butonlardaki kodlardan örnek verebilirmisiniz. Formları Nasıl Create ediyorsunuz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

Cevabınız için tşk ederim dediğiniz gibi yaptım şuan bir sorun yok fakat login formunun position:=poScreenCenter olmasına rağmen ortada çıkmıo gerçi pek bi sorun değil ama :) bu nedendir acaba ?
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

poMainFormCenter olmalı
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

Hocam onuda denedim ama şundan oluyormuş ana formun tasarım anındaki boyutlarına göre login form ortalıyo kendini ana formun tasarım anındaki boyutunu değiştirdim şuan istediğim gibi oldu ilginiz için teşekkür ederim :)