SHA1 ve hash sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
varyemez
Üye
İletişim:

SHA1 ve hash sorunu

Mesaj gönderen varyemez »

Sanal pos sisteminden provizyon alan bir program var web üzerinde php ile çalışan. Burada birtakım parametreler toplanıp sha1 ile HashData değeri oluşturulup karşıya gönderiliyor.. Burada bir sorun yok.. Aynı gönderme işini Delphi ile yapayım dedim , uzun uğraşılardan sonra uygun bir sha1 algoritması bulup işe kalkıştım. veri gönderip alma işinde sorun yok , xml olarak gönderip alıyorum . Ayrıca oluşan Hash değeri de php ile oluşturulan değer ile aynı. Fakat bir türlü onay alınamıyor.
Acaba diyorum , sadece SSL , https:// olarak web sitesinden mi gönderilmesi lazım. Ya da bu hash gönderilirken ssl sertifikasıyla ilgili birşey mi yapmak lazım.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: SHA1 ve hash sorunu

Mesaj gönderen mkysoft »

eğer sanal pos ise benim bildiğim kadarıyla ssl olması gerekiyor. ayrıca işlem ip adresinede bağlı. web sayfası üzerine yapacağınız bir php yada asp dosyasını ara geçiş olarak kullanın.
varyemez
Üye
İletişim:

Re: SHA1 ve hash sorunu (çözüldü)

Mesaj gönderen varyemez »

Dediğiniz gibi idHTTP.post ile önce kendi web sayfamıza yönlendirip oradan SSL kullanarak post edince halloldu..

bu arada yeri gelmişken bir soru daha var. aynı yerde bir de idSMTP kullanarak kullanıcıya ve diğerlerine mail gönderiyor program.. Ancak mail gönderme işlemi bitinceye kadar bekletiyor. Bunu nasıl önleriz. Application.ProcessMessages gibi şeyler yapmak lazım galiba
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Malesef Application.ProcessMessages indy çalışırken işe yaramaz...indy nin tam olarak çözüm olmasada bu iş için hazırlamış olduğu idfreeze bileşenini kullanın...işlem formuna atmanız yeterli...ama en iyi çözüm işlemi bir thread içinde yapmanız...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

indy bileşenleri içinde thread kullanmak pek mantıklı gelmedi bana. eğer başka bir sorun olursa, thread sürekli açık kalabilir, tüm hata olasılıklarını düşünmeniz gerekir. Ben zamanında mail gönderimi için ayrı bir exe yapmıştım. mail göndereceğim zaman gerekli parametrelerle onu çağırıyordum. hata verse bile ana programı etkilemiyordu. tercih sizin.