TRichEdit ve RTF uzantılı Dosyalarla Çalışmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

TRichEdit ve RTF uzantılı Dosyalarla Çalışmak

Mesaj gönderen dabaddah »

Merhaba Arkadaşlar;

yazdığım hukuki bir programda kullanılmak üzere bir dilekçe editörü bölümü yazmak istiyorum

elimde yüzlerce rtf uzantılı dilekçe örneği var.bu dilekçe örneklerinin kimilerinde renklendirmeler, tablolar,ve fontlar kullanılmış kimilerinde kullanılmamış.

benim istediğim bu dilekçeleri bir richedite olduğu gibi load edip içindeki gerekli alanlara programdan veri yazdırmak örneğin dilekçede "vekili:" ifadesinin yanına avukatın adı neyse onu yazdırmak istiyorum.
tabi bütün dilekçelerin listesini kullanıcıya vermek lazım ayrıca dilekçe isimlerinde ve belge içeriğinde(şimdilik acil değil) arama yapmak gerekiyor.

böyle bir sistemi oluşturabilmek içine nasıl bir yol izlemek gerek nelere dikkat etmek gerek yani bu sistem nasıl oluşturulur fikirleriniz bekliyorum.

herkese iyi çalışmalar.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
emin_as
Üye
İletişim:

Re: TRichEdit ve RTF uzantılı Dosyalarla Çalışmak

Mesaj gönderen emin_as »

Gelişmiş bir editor istiyorsan, sayfa görünümü şeklinde düzenleme yapmaya izin veren bir editor kullanmalısın.
Aşagıdaki bileşenler ücretlidir, ama bu işler için TRichedit ten kat kat iyidir.
http://www.trichview.com/
http://www.wpcubed.com/products/wptools/index.htm

TRichEdit kullanacagım dersen, o zaman dilekçen için özel kodlamalar yapacaksın.

Örnegin dilekçende Vekaket verenler : {VEKIL} şeklinde bilgi olsun.
Aşagıdaki kodu kullanıp, vekil yazan yerdeki bilgiyi veritabanındaki degerle degiştirebilirsin.

Kod: Tümünü seç

sdegistir:=tbDavadosya.FieldByName('VEKIL').Asstring; // veritabanındaki vekiller
sara:='{VEKIL}';  // editorde arayacagımı deger  
i:=RichEdit1.FindText (sara,0,length(RichEdit1.Text),[]); // 0 dan baslayarak 
if i > -1 then
begin
  RichEdit1.SelStart := i;
  RichEdit1.SelLength := length(sara) ;
  RichEdit1.SelText := sdegistir;
end;
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

sevgili emin_as kardeşim ilgin ve cevabın için çok teşekkür ederim

verdiğin bilgi işime yarar.
peki dileçe sayısı çok fazla olduğu için bir arama yaptırmam gerekiyor. bunun için ve dileçelerdeki fontların, renklendirmelerin, ve tablolaron bozulmadan richeditte açılması için neler yapabiliriz.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »

Bu sayfadaki kodları kullanıp, dilekçe örneklerini veritabanında saklayabilir ve geri çagırabilirsin.
http://stackoverflow.com/questions/4074 ... -trichedit

Eğer dilekçeleri sen yazacaksan, yani kullanıcı müdahale etmeyecekse, TRichEdit işini görür. Ama kullanıcının müdahale etmesini istersen, TRichEdit yetersiz gelecektir. Kullanıcı sayfanın nerede bittiğini, genişliğini vs özelliklerini tam göremeyecektir. Bu tür özellikler için WYSIWYG (what you see is what you get - ne görüyorsan onu alırsın) görünümü destekleyen editorler gereklidir.
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

aslında bu yapacağım şeye çok detaylı bir editör demek yanlış çünkü o kadar detaylı belge işlemlerinin yapılacağı bir bölüm olmayacak.
kullanıcı müdahale edecek belgelere fakat bu müdahale sadece boşlukları ayarlama olabilir bir isim yazma olabilir.bundan dolayı öyle zannediyorum ki richedit benim için yeterli olur.

fakat sormak istediğim başka bir konu daha var yaklaşık 2500 adet rtf uzantılı dilekçe var bunları veritabanında saklamak mı daha mantıklı yoksa dosya üzerinden çalışmak mı daha mantıklı.

açıkcası daha önce blob alanlar üzerinde bir çalışmam olmadığı için belgeleri veritabanında saklamak nasıl bir sonuç doğuracak bunu bilmiyorum çünkü programım sadece editör değil.bir çok modülden oluşuyor bu dilekçe kısmı ise sadece modüllerden birtanesi.

ayrıca birde bu 2500 dilekçenin içinden kullanıcının istediğini bulabilmesi için bir arama fonksiyonuda oluşturmak lazım.veritabanı üzerinden değilde dosyalar üzerinden çalışırsak eğer bu dosyaları filelistbox ile zaten listeletiyorum ve kullanıcı çift tıkladığı anda richedite yüklüyor.
filelistbox üzerinde arama yapmak mümkün mü acaba?

herkese iyi çalışmalar
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları