esnek rapor tasarımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

esnek rapor tasarımı

Mesaj gönderen dabaddah »

merhaba arkadaşlar;

veritabanındaki bütün tablolardaki bütün alanları listeletip kullanıcının seçtiği alanlara göre bir raporlama yaptırmak istiyorum

forumda bir tarama yaptım ama işe yarar pek bişey bulamadım. anladığım kadarıyla sql yapısını çok iyi kurmak gerekiyor.

fikirleriniz nelerdir?

herkese iyi çalışmalar....
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: esnek rapor tasarımı

Mesaj gönderen mkysoft »

kullandığınız rapor bileşeni zaten run time designer kullanmanıza izin veriyordur. onu kullanabilirsiniz. bir diğeri eğer devexpress kullanıyorsanız, onun filtreleme aracı gayet güzel, verilere gride geldikten sonra istediklerini yapabilirler. eğer tabloları join etmek gerekiyor iş biraz karmaşıklaşıyor. ben kendi programında sql girme yeri yapmıştım, üzerinede devexpress filter kullanmıştım.
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

Mesaj gönderen dabaddah »

sevgili mkysoft kardeşim ilgin ve cevabın için çok teşekkür ederim.

raporlama aracı olarak fast report kullanıyorum ancak benim yapmak istediğim şey çok daha kapsamlı veritabınındaki açtığım tabloların tamamı ve açtığım alanların tamamı arasından seçilenlerin rapora dahil edilmesi gerekiyor.

dolayısıyla join yapmak şart ancak bu sql yapısını nasıl kurmak gerek. çünkü kullanıcıya kesinlikle sorgu yaz diyemem.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

fast raportun runtime designer'ı istediğinizi yapacaktır, ancak tüm tablolarınızı rapora bağlamanız gerekecek. ne kadar performanslı olur bilemiyorum. fast raport kullanmadım ama report builderda runtime designerda tabloları görüp join yapabiliyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

s.a.

bende 15 gündür bu işle uğraşıyorum. gittikçe karışık hale geliyor. önce tek query ile başladım, sonra master/source tabloların olması geekti. bir de query de kullanılan alanların koşul olarak query e eklenmesi. gittikçe karışıyor. bakalım ne olacak?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

o ekranı sadece sizin kullanıyor olmanız daha fena oluyor ilerisi için.