Socket ile karşı farkı ağdaki pc ye bağlanma sorunu..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
neu84
Üye

Socket ile karşı farkı ağdaki pc ye bağlanma sorunu..

Mesaj gönderen neu84 »

Selam arkadaşlar,
Socket kullanarak iki uygulama yaptım, birbirinden digerine mesaj yollamaya yarayan bir program bu. Aynı network üzerindeki pc ler üzerinde çalıştırdıgımda hiç bi sorun olmadan iletişim sağlanıyor. Ancak aynı ağda olmayan bir pc ye kurdugumda sucunu programı, istemci programımdan mesaj atamıyorum, baglantı bile olmuyor. Bi server bi de client adını taktıgım iki programcık bu. clientten edit e girdigim mesajı server a yolluyor ve veritabanına ekliyor mesajı.. ancak farklı ağdaki bi pc ye kurdugumda server iletişimi gerçekleştiremiyorum. farklı bir şehirdeki pc ye kurup yada, aynı şehir içinde farklı bi yerdeki pc ye kurup mesaj atabilmem gerekiyor. Önerilerinizi bekliyorum..
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Re: Socket ile karşı farkı ağdaki pc ye bağlanma sorunu..

Mesaj gönderen barutali »

Modemden port yönlendirmesi yapmanız gerekebilir.
amatör küme programcı :D
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

Tşk ederim cevap için.
Şu an bi üniversitenin internetini kullanıyorum kampüs içinde. orada geliştirme yapıyorum. Port yönlendirme nasıl oluyo onu bilmiyorum açıkcası. Bu şekilde yapabilmem lazım.. ancak aynı network üzerinde olmadıgında sorun çıkarıyo. firewall ı da kapattım, ama yinede kabul etmiyo bağlantıyı..
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Mesaj gönderen barutali »

modemin web arayüzüne girdikten sonra NAT kısmından yapabilirsiniz.
amatör küme programcı :D
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

hmm ancak benim modeme ulaşma gibi bi lüksüm yok, çünkü dogrudan modemden almıyorum interneti. Kampüs içerisinde lan dan alıyorum. Bunun farklı bir çözümü yokmu sizce, port forwarding yapma dışında başka bi alternatif.. belki ondan degildir diyerek tabi.. sizce başka neden olabilir farklı bi yere bağlanamıyor olmam.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Reverse Connnection kullanırsanız port yönlendirmeyi sadece kendi pc nize yaparak çözüm sağlarsınız.Server siz Client karşı taraf olacak.
Resim
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

Saol kardeş. Sorun nedir anladım. Üniversitenin ağı ne çıkışa ne de girişe izin veriyor. Bu nedenle farklı bir pc ye baglanamıyormuşum. Evde denedim başka bi pcye baglanabildim. Şimdilik sorun yok gibi.. İlgin için sagol. Reverse connectionin ne oldugunu bilmiyorum araştırır ögrenirim artık.