Communication Link Failure Hatası
Communication Link Failure Hatası
Arkadaşlar sürekli olmasada bu hatayı ara ara alıyorum. Bu hatanın tam çözümü nedir acaba bilen varmı ?
* SQL Server 2005 Express
* Local ve Remote bağlantı yapılıyor.
* ADO ile bağlantı yapıyorum..
* ADOQuery ve DataSource ler runtime da oluşturulup yok ediliyor.
* ADOConneciton designtime da DataModule üzerinde bulunuyor. Oluşturulan Queryler onun üzerinden bağlanıyor.
* AdoConnection ın ConnectionTimeOut değeri 0
Çok can sıkıcı bir hata :S
* SQL Server 2005 Express
* Local ve Remote bağlantı yapılıyor.
* ADO ile bağlantı yapıyorum..
* ADOQuery ve DataSource ler runtime da oluşturulup yok ediliyor.
* ADOConneciton designtime da DataModule üzerinde bulunuyor. Oluşturulan Queryler onun üzerinden bağlanıyor.
* AdoConnection ın ConnectionTimeOut değeri 0
Çok can sıkıcı bir hata :S
amatör küme programcı 

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: Communication Link Failure Hatası
Nasıl bir connectionstring yapınız var ve ne gibi bir durumdan sonra bu mesaj geliyor. Mesela uzun süre işlem yapılmadığında mı geliyor. Ayrıca şöyle de bir sayfa var incelemek istersen http://support.microsoft.com/kb/942861
Şaban Şahin AKMAN
s.a.
yanlış hatırlamıyor ise adoquerylerinde timeout ları ondan olabilirmi?
yanlış hatırlamıyor ise adoquerylerinde timeout ları ondan olabilirmi?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
İlk olarak cevaplarınız için teşekkür ederim.
1 dk da bir db den kayıt çekiyorum. Anladığım kadarıyla ağ trafiği yoğunlaştığında bu hatayı veriyor.
Connection String im aşağıdaki gibi
Provider=SQLNCLI;Password=1234;Persist Security Info=True;User ID=sa;Initial Catalog=AFFATICV10;Data Source=SERVER\SQLEXPRESS
1 dk da bir db den kayıt çekiyorum. Anladığım kadarıyla ağ trafiği yoğunlaştığında bu hatayı veriyor.
Connection String im aşağıdaki gibi
Provider=SQLNCLI;Password=1234;Persist Security Info=True;User ID=sa;Initial Catalog=AFFATICV10;Data Source=SERVER\SQLEXPRESS
amatör küme programcı 

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bağlantınızın koptuğu terminalde Başlat->Çalıştır'a cliconfg yazarak çalıştırın. Gelen arayüzde Takma Ad sekmesinde ekle butonu ile tıklandığında gelen pencerede SERVER\SQLEXPRESS isimli bir kanal ekleyerek deneyin (Sunucu SQL'in Named Pipes özelliği True olmalı). Eğer bu da olmazsa daha sık aralıklarla bağlantıyı yoklayın. Bu yoklama tek kayıt üretecek gereksiz bir SQL ile yapılabilir.
Şaban Şahin AKMAN
@sabanakman hocam dediğinizi uyguladım şuan için bir sorun yok ama ilersi için bişey diyemiyorum 
ayrıca hocam çok saçma birşeyle karşı karşıyayım. Yerel ağda sıkıntısız şekilde ini dosyasından connection string i okutup bağlanabiliyorken bunu uzak bağlantıda yapamıyorum.
Designtime da adoconnection ın connection string özelliğini ayarladıktan sonra derlediğimde sıkıntısız bağlanıyor fakat ini dosyasından okutunca bağlanmıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba ? INI dosyasındaki Connection String ile dtime da hazırladığım connection string aynı..

ayrıca hocam çok saçma birşeyle karşı karşıyayım. Yerel ağda sıkıntısız şekilde ini dosyasından connection string i okutup bağlanabiliyorken bunu uzak bağlantıda yapamıyorum.
Designtime da adoconnection ın connection string özelliğini ayarladıktan sonra derlediğimde sıkıntısız bağlanıyor fakat ini dosyasından okutunca bağlanmıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba ? INI dosyasındaki Connection String ile dtime da hazırladığım connection string aynı..
amatör küme programcı 

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bir kaç tahmin ileri sürebilirim.
-O arada başka bir nedenden dolayı sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Mesela bir Connection açık kalmış olabilir. Zira aynı ConnectionString bilginin nereden nasıl geldiği önemli değildir. Ne içeriyorsa ona göre bağlantı kurmaya çalışır.
-O dosyaya erişmede bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Bu çalışmakta olduğunuz oturumdan kaynaklı olabileceği gibi güvenlik programlarının musallat olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Özellikle NOD32 .ini erişimlerine karışmayı pek sever.
-Şahit olduğum en saçma durum ise, dosya adı veya uzantısında bulunan (küçük veya büyük fark etmez) "i" harfinden kaynaklanan hata durumu. Bazı bilgisayarlarda bu başıma geldi. Özellikle win7 ilk çıktığı dönemde Türkçe yamanmış ucube kurulumlar yüzünden olduğunu tahmin ediyorum. Bende Ayar.ini isimli dosya erişiminde sıkıntı olduğunu fark ettiğimde o dosyayı çift tıklayıp açmaya çalışınca çift tıkladığım o dosya için "bulunamadı!" hatasını görmem şok etkisi yaptı. O ismi kullanarak her hangi bir kayıt da yapamadım ama dosya isminde ya da uzantısında "i" harfi olmadan kullandığımda da ise sorun ortadan kalktı.
-O arada başka bir nedenden dolayı sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Mesela bir Connection açık kalmış olabilir. Zira aynı ConnectionString bilginin nereden nasıl geldiği önemli değildir. Ne içeriyorsa ona göre bağlantı kurmaya çalışır.
-O dosyaya erişmede bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Bu çalışmakta olduğunuz oturumdan kaynaklı olabileceği gibi güvenlik programlarının musallat olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Özellikle NOD32 .ini erişimlerine karışmayı pek sever.
-Şahit olduğum en saçma durum ise, dosya adı veya uzantısında bulunan (küçük veya büyük fark etmez) "i" harfinden kaynaklanan hata durumu. Bazı bilgisayarlarda bu başıma geldi. Özellikle win7 ilk çıktığı dönemde Türkçe yamanmış ucube kurulumlar yüzünden olduğunu tahmin ediyorum. Bende Ayar.ini isimli dosya erişiminde sıkıntı olduğunu fark ettiğimde o dosyayı çift tıklayıp açmaya çalışınca çift tıkladığım o dosya için "bulunamadı!" hatasını görmem şok etkisi yaptı. O ismi kullanarak her hangi bir kayıt da yapamadım ama dosya isminde ya da uzantısında "i" harfi olmadan kullandığımda da ise sorun ortadan kalktı.
Şaban Şahin AKMAN
Yeniden merhabalar..
Hatanın sebebini buldum fakat çözümü bulamadım
Management Studio da Activity Monitör e girdiğimizde bize işlemleri gösteriyor.. SQL Server belli bir süre sonrasında monitörde görünen işlemleri sonlandırmaya başlıyor.. Benim dakikada bir veri çeken queryim de doğal olarak hattan düşüyor.. Bu işlem sonlandırmasını durdurmanın bir yolu varmıdır ?
Hatanın sebebini buldum fakat çözümü bulamadım

Management Studio da Activity Monitör e girdiğimizde bize işlemleri gösteriyor.. SQL Server belli bir süre sonrasında monitörde görünen işlemleri sonlandırmaya başlıyor.. Benim dakikada bir veri çeken queryim de doğal olarak hattan düşüyor.. Bu işlem sonlandırmasını durdurmanın bir yolu varmıdır ?
amatör küme programcı 

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Aklıma gelen ilk tahminler, sunucu bilgisayardaki işletim sistemi ve ayarlarıyla alakalı bir durum veya güvenlik duvarı programı yüzünden ortaya çıkan kesintiler olabilir. Zira benzeri bir durumla pek karşılaşmadım.
Şaban Şahin AKMAN
Dediğiniz gibi hocam server la alakalı bir durum çünkü EMS SQL Manager ı kullanıyorum ve o da belli bir süre sonra Bağlantı zorla kesildi hatası veriyor.
Server da antivirüs programı dahil yok. Güvenlik duvarıda kapalı durum da fakat işletim sistemi WinXP Pro. ondan kaynaklı sanırım.. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Server da antivirüs programı dahil yok. Güvenlik duvarıda kapalı durum da fakat işletim sistemi WinXP Pro. ondan kaynaklı sanırım.. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
amatör küme programcı 

sql server'ın job larını kontrol et. Sessionları kapatan bir komut varmı. Belki böyle birşey yapılmıştır.