hata mesajı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
hata mesajı
Arkadaşlar kolay gelsin;
Şirketimizde kullandığımız kart okuyucuları okuyan PDKS programımız var.Bu programı başka biR bilgisayarda çalıştırmak istiyorum.Program delphi 5 te yazılmış veritabanı paradox kullanıyor. kuracağımız makinada alias tanımlaması da yaptık hala şu hatayı alıyorum:
APPLICATION ERROR
exception edatabase error in module pdks an error occurred while attempting to initialize BDE.
Şirketimizde kullandığımız kart okuyucuları okuyan PDKS programımız var.Bu programı başka biR bilgisayarda çalıştırmak istiyorum.Program delphi 5 te yazılmış veritabanı paradox kullanıyor. kuracağımız makinada alias tanımlaması da yaptık hala şu hatayı alıyorum:
APPLICATION ERROR
exception edatabase error in module pdks an error occurred while attempting to initialize BDE.
En son TURGUT tarafından 03 Şub 2006 09:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
s.a.
BDE ile alakalı olduğu kesin gibim...
sürümlerle alakalı olabilir.
kolay gelsin.
Bu arada hatırlatmak isterim büyük harfler bağırmak anlamına gelir. Lütfen forum kurallarına uyun ve başlığı düzeltin.
BDE ile alakalı olduğu kesin gibim...
sürümlerle alakalı olabilir.
kolay gelsin.
Bu arada hatırlatmak isterim büyük harfler bağırmak anlamına gelir. Lütfen forum kurallarına uyun ve başlığı düzeltin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Hocam hatırlattığın için saol bi an kuralları unutmuşum düzelttim başlığı. o makinada BDE yi kullanan başka bir program daha var sorunsuz çalışıyo.Benimde ilk aklıma gelen sürümdü delphi 5 yüklü makinada çalıştırdım gene aynı hatayla karşılaştım.Sanırım portta ama başlangıçta böle bi hata vermesi bde ile alakalı hata vermesi normal mi?Emin olamıyorum?Ne yapabilirim?
Kod: Tümünü seç
System Related (Fatal Error)
8449 : $2101 : Cannot open a system file.
8450 : $2102 : I/O error on a system file.
8451 : $2103 : Data structure corruption.
8452 : $2104 : Cannot find Engine configuration file.
8453 : $2105 : Cannot write to Engine configuration file.
8454 : $2106 : Cannot initialize with different
configuration file.
8455 : $2107 : System has been illegally re-entered.
8456 : $2108 : Cannot locate IDAPI32 .DLL.
8457 : $2109 : Cannot load IDAPI32 .DLL.
8458 : $210A : Cannot load an IDAPI service library.
8459 : $210B : Cannot create or open temporary file.
8460 : $210C : Trying to load multiple IDAPIxx.DLL
8461 : $210D : Shared Memory Conflict
Re: hata mesajı
Merhaba, araştırınca konuyu buldum yeni konu açmak istemedim..
an error occured while attempting to initialize the BDE error $2A06 diye bir hata alıyorum. Bi sitede aşagıdaki gibi bi tanımlama buldum.
an error occured while attempting to initialize the BDE error $2A06 diye bir hata alıyorum. Bi sitede aşagıdaki gibi bi tanımlama buldum.
Ancak Bde'nin nasıl initialize edilecegi konusunda hiç bişey bilmiyorum.. Nasıl yapabilirim?"$2A06 (10758) = Engine not initialized."
Bu arada CodeGear Rad Studio kullanıyorum. 1 aydır ilk kez böyle bi hata verdi. Az önce Delphi 7 yi açıp aynı işlemleri yaptım bi sorun çıkmadı bağlandı db ye.. Ama Rad studio da baglanmıyor.. sizce sorun ne olabilir?
Arkadaşlar sorunu çözdüm arayan arkadaşların işine yarar düşüncesiyle anlatiyim.
Eğer Pcdeki BDEnin kurulumunun sorunsuz olduğundan eminseniz Sebebi şuymuş, BDE kullanan başka bir uygulamam o anda çalışıyormuş. Kullanıyormuş veritabanını, bu nedenle BDE yeniden başlatılamıyormuş. Delphide kodladığım o uygulamamı kapatıp datamodule ile tekrar alias seçmeyi denedim ve alias listesi açıldı, sorun ortadan kalktı.. Ve eğer bu işlemden sonra da hala aynı hatayı veriyor ise Delphi yi tamamen kapatıp tekrar açmanız lazım projenizi, o zaman sorunsuz ulaşabileceksiniz..
Eğer Pcdeki BDEnin kurulumunun sorunsuz olduğundan eminseniz Sebebi şuymuş, BDE kullanan başka bir uygulamam o anda çalışıyormuş. Kullanıyormuş veritabanını, bu nedenle BDE yeniden başlatılamıyormuş. Delphide kodladığım o uygulamamı kapatıp datamodule ile tekrar alias seçmeyi denedim ve alias listesi açıldı, sorun ortadan kalktı.. Ve eğer bu işlemden sonra da hala aynı hatayı veriyor ise Delphi yi tamamen kapatıp tekrar açmanız lazım projenizi, o zaman sorunsuz ulaşabileceksiniz..