DataModule2.Query6.SQL.Clear; satırını işaret ediyor ancak o satırı silince ondan sonraki satırı işaret ediyor.

hmm, yani?orhancc yazdı:AV hataları olmayan bir neseneye erişmeye çalıştığınızda ortaya çıkar genelde.
A.s. Haklısınız o heycanla atlamışım. Sorun şuymuş, anladığım kadarıyla DataModule içerisindeki TQuery nesnesini FromCreate Event'ında çağırdığım için İlk başta nesneyi arıyor ve bulamıyormuş. Bunun yerine TQueryi çağırmak için kullandğım prosedürü FormCreate degil de Formun OnActivate eventına ekledim. Böylece sorun ortadan kalktı. Ancak şu var, neden bu şekilde olduğunu pek fazla tecrübem olmadığı için anlayamadım ve anlatamıyorum.. Kusura bakmayın.. Son olarak diyebilecegim şu ki, DataModule kullanarak bir nesneye erişmek istiyorsak eğer kullanacagımız metodları FormCreate eventına kesinlikle yazmamamız gerekiyor.. Çünkü DataModule henüz aktif olmadığı için bulunamıyor..aslangeri yazdı:s.a.
keşke nasıl hallettiğinizide yazsaydınız. arayan arkadaşlara faydası olurdu.
kolay gelsin.
hmm onuda deniycem, sagolun. Peki OnActivate ile OnCreate eventları arasındaki farklar nedir tam bilmiyorum onuda ögrenebilirmiyim acaba?orhancc yazdı:formların açılışı sırasında datamodülü ilk sıraya al o zaman sorun kalmaz.