Exe Boyutu Büyüyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Exe Boyutu Büyüyor
Merhaba arkadaşlar, Delphi 7 de programımın exe'sini oluşturuyorum boyutu 10mb, 1 ay falan bu exe kullanıldıktan sonra exe'nin boyutu 17mb oluyor. Boyutunun büyümesinin sebebi ne olabilir sizce?
Re: Exe Boyutu Büyüyor
kullandığınız resim dosyaları öncelikli ve exe içine dahil edilen bileşen dosyaları.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

yani exe oluşturulduktan sonra kullanılırken boyutunun bu sebeplerle değişmesi sizce normal mi? kullandığım bileşenler zeos,jedi,quickreport,alpha skin. bir de buton resimleri var. Bunlardan hangisi boyutunun devamlı artmasına sebep olabilir?
Kardeş her bileşen ekledigimizde boyutu yükseliyo, bende kontrol altına alamıyorum, ekledikçe yükseliyo yapcak bişey yok. Bİ bileşen yüklüyorum daha içine hiç bişey yapmamışım ama yine de 2.5mb fln oluyo.. Umarım bi çözüm bulabilirsin..compsed yazdı:yani exe oluşturulduktan sonra kullanılırken boyutunun bu sebeplerle değişmesi sizce normal mi? kullandığım bileşenler zeos,jedi,quickreport,alpha skin. bir de buton resimleri var. Bunlardan hangisi boyutunun devamlı artmasına sebep olabilir?
alpha skin
öncelikli.
sonra jedi
Bileşenin BPL dosyalarını kompile ederken ekletmeyin exe ye. ama bu seferde exe ile her kurulum yaptığınız makinaya yüklemeniz lazım.
öncelikli.
sonra jedi
Bileşenin BPL dosyalarını kompile ederken ekletmeyin exe ye. ama bu seferde exe ile her kurulum yaptığınız makinaya yüklemeniz lazım.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

sorumda yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için şöyle bir not ekleyeyim. exe'nin üzerinde ben herhangi bir değişiklik yapmadığım halde, exe durup dururken böyle büyüyor. 10mb'lardan 20 mb'lara çıkıyor.
s.a.
büyümeden kastınız exe dosyanın görev yönetcisinde baktığınızda kullandığı hafıza miktarı mı yoksa exe dosyanın diskte kapladığı boyut mu .
diskte kapladığı boyut artıyor diyorsanız 100% bir problem var demektir.
kullandığı hafıza miktarı diyorsanız programın yaptığı işlemlere göre artıp azalabilir. eğer sürekli artıyor hiç azalmıyorsa oluşturduğunuz nesleri free etmiyor olabilirsiniz.
kolay gelsin.
büyümeden kastınız exe dosyanın görev yönetcisinde baktığınızda kullandığı hafıza miktarı mı yoksa exe dosyanın diskte kapladığı boyut mu .
diskte kapladığı boyut artıyor diyorsanız 100% bir problem var demektir.
kullandığı hafıza miktarı diyorsanız programın yaptığı işlemlere göre artıp azalabilir. eğer sürekli artıyor hiç azalmıyorsa oluşturduğunuz nesleri free etmiyor olabilirsiniz.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
evet diskte kapladığı yer artıyor hafıza ile ilgili değil.
Delphiye bulaşan bazı virüsler var compile ederken exenin içine gömüyor kendisini bi kontrol etmekte fayda var.