6. dbcombobox'ı koydum ancak işlemiyor..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

6. dbcombobox'ı koydum ancak işlemiyor..

Mesaj gönderen efkan »

oluşturulması esnasında veritabanından itemlerini ekleterek bir dbcombobox ekledim ve formdaki 6. dbcombobox oldu.programı çalıştırıyorum , combobox ı tıklıyorum içerik hazır seçiyorum ancak seçimi text yazmıyor(seçili öğe comboboxın içine yazılmıyor).cok mu fazla tablo var dedim önce alakası yok dediler..sildim tekrar oluşturdum olmuyor..tam moralimi bozuyordum aklımda delphiturkiye geldi tam siteye giriş yapıcam ki kendini bilmez bi kaç kişi hackerlık oynamış.daha çok moralim bozuldu..neyseki sitemizi yeniden kullanabilicez.
Herkese çalışmalarında başarılar...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

anladığım kadarıyla sanırım tabloda aktif olan kayıttan bir alanı comboboxta çıkartmak istiyorsun. O zaman
Dbcombobox'u tablo'ya bağladın mı bunu kontrol et tabloya bağlı olmadığı için aktif kaydı göstermiyor olabilir..
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

hocam dbcombobox ın DataField ve DataSource alanlarını kontrol edin.. unutmuş olabilirmisiniz acaba..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

teşekkür

Mesaj gönderen efkan »

dbcombobox yerine combobox kullanmak zorunda kaldım..şimdi farklı bi kaç sorun var ama bu şekilde olacak sanırım.ilginiz için çok teşekkürler.Kolay gelsin...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi