Program üzerinden uzak sql server bağlantısı?
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
Program üzerinden uzak sql server bağlantısı?
S.A. Arkadaşlar. Aynı veri yapısını kullanan ve farklı ortamlarda bulunan veritabanları mevcut.
Programın login ekranında yönetici olan kişi bu veritabanlarından hangisine bağlanabileceğini seçebiliyor. yerel ağda herhangi bir sıkıntı yok ve gayet de hızlı bir şekilde bağlanabiliyorum; ancak uzak bir bilgisayar bağlantısı seçtiğim zaman sorun çıkartıyor.
uzak bilgisayarların modemlerinden gerekli port yönlendirmeleri yapıldı, sqlserver management studio express edition ile test edildi ve bağlantıda herhangi bir sorun yok.
bileşen olarak zeosdbo kullanıyorum. yoksa bu bileşenin uzak bağlantıyı desteklememe gibi bir problemi var da ben mi bilmiyorum?
başına gelen ya da çözümünü bilen arkadaş var mı?
teşekkür ederim.
Programın login ekranında yönetici olan kişi bu veritabanlarından hangisine bağlanabileceğini seçebiliyor. yerel ağda herhangi bir sıkıntı yok ve gayet de hızlı bir şekilde bağlanabiliyorum; ancak uzak bir bilgisayar bağlantısı seçtiğim zaman sorun çıkartıyor.
uzak bilgisayarların modemlerinden gerekli port yönlendirmeleri yapıldı, sqlserver management studio express edition ile test edildi ve bağlantıda herhangi bir sorun yok.
bileşen olarak zeosdbo kullanıyorum. yoksa bu bileşenin uzak bağlantıyı desteklememe gibi bir problemi var da ben mi bilmiyorum?
teşekkür ederim.
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
Re: Program üzerinden uzak sql server bağlantısı?
s.a.
sorun çıkartıyor çok muğlak bir ifade.
ne olduğunu varsa verdiği mesajları vs. belirtseniz daha iyi olur.
kolay gelsin.
sorun çıkartıyor çok muğlak bir ifade.
ne olduğunu varsa verdiği mesajları vs. belirtseniz daha iyi olur.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
Sql Server bulunamadı diye hata veriyor.
uzak bağlantı sağlanması için mssql de ayar yaptın mı pipe ve tcp ayarlarını aktif etmen gerekiyor ayrıca güvenlik duvarı ayarlarını da kontrol etmelisin.
connectionstring inde bir sıkıntı olabilir
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
mssql server'a başka bir program aracılığı ile bağlanabiliyorum. onda bir sıkıntı yok. sql server management studio ile evden ya da başka bir yerden bağlantı sağlanabiliyor. connection string oluşturmuyorum. bileşen olarak da zeoslib kullanıyorum.
parametre olarak da host, user, port, catalog, database, password değerlerini giriyorum. bunları ini dosyasından çekiyor.
ama anladığım kadarıyla sorun zoeslib'ten kaynaklanıyor. çünkü bileşeni formun üzerine koyunca bağlantı ayarlarını girmeye çalıştığımda da bağlanmıyor.
parametre olarak da host, user, port, catalog, database, password değerlerini giriyorum. bunları ini dosyasından çekiyor.
ama anladığım kadarıyla sorun zoeslib'ten kaynaklanıyor. çünkü bileşeni formun üzerine koyunca bağlantı ayarlarını girmeye çalıştığımda da bağlanmıyor.
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
Sorun zeoslib'ten kaynaklanıyormuş, işlemleri ado üzerinden yapınca oldu. emeği geçen arkadaşlara fikirlerinden dolayı teşekkür ederim.
Data Source=<IP_ADRESİ>,1433;Network Library=DBMSSOCN;Initial Catalog=AFFATICV10;User ID=sa;Password=1234;
Sql server ın kurulu olduğu makine XP Pro. SP3
Sql server remote connection açık
güvenlik duvarında 1433 nolu porta hem TCP Hemde UDP bağlantı izni verdim
Sqlservr.exe ve sqlbrowser.exe (di sanırım isimleri) güvenlik duvarından izin verdim.
modem de (huawei marka modelini bilmiyorum) NAT da port yönlendirmesi yaptım.
IP Statik
Yerel ağda sıkıntısız bağlanıyorum fakat uzak bağlantıyı bir türlü yapamadım. Neyi eksik yapıyorum acaba?
Programı bitirdim kurulumu bugün yapmam lazım ama bir türlü beceremedim.
Server ı bir türlü bulamıyor.
çok teşekkürler.
Sql server ın kurulu olduğu makine XP Pro. SP3
Sql server remote connection açık
güvenlik duvarında 1433 nolu porta hem TCP Hemde UDP bağlantı izni verdim
Sqlservr.exe ve sqlbrowser.exe (di sanırım isimleri) güvenlik duvarından izin verdim.
modem de (huawei marka modelini bilmiyorum) NAT da port yönlendirmesi yaptım.
IP Statik
Yerel ağda sıkıntısız bağlanıyorum fakat uzak bağlantıyı bir türlü yapamadım. Neyi eksik yapıyorum acaba?
Programı bitirdim kurulumu bugün yapmam lazım ama bir türlü beceremedim.
Server ı bir türlü bulamıyor.
çok teşekkürler.
amatör küme programcı 

Sorunumu çözdüm ki şu şekilde..
Server ın Local Ip si 192.168.1.2
Internet Çıkış IP si AAA.AAA.AAA.AAA Olsun
Server ile aynı ağda bulunan bilgisayarlardaki client lar DB ye AAA.AAA.AAA.AAA Diye yada AAA.AAA.AAA.AAA\SQLEXPRESS Olarak bağlanamıyor. SQL Server error 53 veriyor.
fakat 192.168.1.2/SQLEXPRESS Olarak bağlanınca herhangibir sorun olmadan bağlanıyor..
Delphi 2010 kullnıyorum. Bağlantı için de ADOConnection kullanıyorum.
ADOConnection ın ConnectionStringini Design Time da düzenlersem bağlanıyor. Fakat ADOConnection ın ConnectionStringini Runtime da ini dosyasından çekipte bağlanmaya çalışınca Cannot Open Database hatası alıyorum.
ilginç

Server ın Local Ip si 192.168.1.2
Internet Çıkış IP si AAA.AAA.AAA.AAA Olsun
Server ile aynı ağda bulunan bilgisayarlardaki client lar DB ye AAA.AAA.AAA.AAA Diye yada AAA.AAA.AAA.AAA\SQLEXPRESS Olarak bağlanamıyor. SQL Server error 53 veriyor.
fakat 192.168.1.2/SQLEXPRESS Olarak bağlanınca herhangibir sorun olmadan bağlanıyor..
Delphi 2010 kullnıyorum. Bağlantı için de ADOConnection kullanıyorum.
ADOConnection ın ConnectionStringini Design Time da düzenlersem bağlanıyor. Fakat ADOConnection ın ConnectionStringini Runtime da ini dosyasından çekipte bağlanmaya çalışınca Cannot Open Database hatası alıyorum.
ilginç

amatör küme programcı 

- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
Merhaba,
sorun kullandığın istemciden de kaynaklanabilir. ben şu bağlantı metnini kullanıyorum.
Provider=SQLNCLI.1;Persist Security Info=False;User ID=sa;Initial Catalog=TIPDATA;Data Source=xxx.xxx.xxx.xxx
ip adresi sabit ve modemde nat aktif ve yönlendirmeler de yapılmış şekilde. bağlantı istemcisi olarak sqlclient kullanıyorum. kullandığım istemciyi sana yolluyorum. bir de ben ana forma bir tane ado connection koydum ve proje üzerinde yer alan bütün sorguları bu connectiona bağladım. bu bana göre her seferinde yeniden bağlantı sağlamaya çalışmadığından dolayı biraz da olsa programın daha hızlı çalışmasını sağlıyor. bir de bununla dene istersen.
yalnız programı yüklediğin bütün bilgisayarlara bunu yüklemen gerekiyor. ben setup dosyasına bunu da gödüm ve gizli modda otomatik olarak kendisi kuruyor.
sen de bu şekilde yapılabilirsin.
İstemci: http://rapidshare.com/files/439398857/sqlncli.msi
Bu arada istemcinin arka planda sessiz modda kurulum komutu: msiexec.exe /i "sqlncli.msi" /qb
kolay gelsin.
sorun kullandığın istemciden de kaynaklanabilir. ben şu bağlantı metnini kullanıyorum.
Provider=SQLNCLI.1;Persist Security Info=False;User ID=sa;Initial Catalog=TIPDATA;Data Source=xxx.xxx.xxx.xxx
ip adresi sabit ve modemde nat aktif ve yönlendirmeler de yapılmış şekilde. bağlantı istemcisi olarak sqlclient kullanıyorum. kullandığım istemciyi sana yolluyorum. bir de ben ana forma bir tane ado connection koydum ve proje üzerinde yer alan bütün sorguları bu connectiona bağladım. bu bana göre her seferinde yeniden bağlantı sağlamaya çalışmadığından dolayı biraz da olsa programın daha hızlı çalışmasını sağlıyor. bir de bununla dene istersen.
yalnız programı yüklediğin bütün bilgisayarlara bunu yüklemen gerekiyor. ben setup dosyasına bunu da gödüm ve gizli modda otomatik olarak kendisi kuruyor.

sen de bu şekilde yapılabilirsin.
İstemci: http://rapidshare.com/files/439398857/sqlncli.msi
Bu arada istemcinin arka planda sessiz modda kurulum komutu: msiexec.exe /i "sqlncli.msi" /qb
kolay gelsin.
Bende DataModule kullanarak yapım. Query ve DataSource leri Runtime da oluşturup yok ediyorum.
bende en son sizinkine benzer bir conn.stringim var ama en büyük sorunum runtime da ini dosyasından okutunca MSSQL Server Error : 40 ve 53 veriyor.
Bu kurulum olayı iyi oldu ama teşekkür ederim.
bende en son sizinkine benzer bir conn.stringim var ama en büyük sorunum runtime da ini dosyasından okutunca MSSQL Server Error : 40 ve 53 veriyor.
Bu kurulum olayı iyi oldu ama teşekkür ederim.
amatör küme programcı 

sorunun üstünden zaman geçmiş ama diğer arkadaşların işine yarayabilir diye yazıyorumsarp_halit yazdı:S.A. Arkadaşlar. Aynı veri yapısını kullanan ve farklı ortamlarda bulunan veritabanları mevcut.
teşekkür ederim.
bende unidac kullanıyorum bildiğim kadarıyla ZeosLib de unidac gibi farklı veritabanlarına bağlanmaya izin veriyor,ben unidac'tan örnek vereyim;
sql'e bağlanacaksam hosta ip ve portu giriyorum (xxx.xxx.xxx.xxx,yyyy şeklinde),connections ekranının altında port kısmı var ama ms sql için ora kullanılmıyor
ZeosLib de sanırım aynı mantık ms sql' e bağlanacaksan portu host kısmına ipden sonra virgül koyarak yazmalısın aynı MS Sql arayüzünde olduğu gibi
Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim.
SOKRATES
SOKRATES