fast report ta seçili detail kaydı yazdırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
akuyumcu63
Üye

fast report ta seçili detail kaydı yazdırma

Mesaj gönderen akuyumcu63 »

merhaba arkadaşlar

delphi7 ve paradox tablolar kullanıyorum,
yazmış olduğum programda müşteri ve hareketleri tabloları var bu tablolar querylerle birbirine bağlı,
müşteri listesinden bir müşteri seçtikten sonra hareket listesinden herhangi bir kaydı seçerek sadece o hareketin yazılmasını sağlamak istiyorum.

karşılaştığım sorun şu : yazıdır komutunu verince müşterinin hareket listesindeki ilk kayda konumlanıyor ve her defasında seçili müşterinin ilk kaydına konumlanıp yazdırıyor
not: hareket listesinde where komutuyla filitreleme yapılmakta bununla bir alakası varmı bilmiyorum. vereceğiniz fikirler için şimdiden teşekkür ederim.

kolay gelsin,
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
akuyumcu63
Üye

Re: fast report ta seçili detail kaydı yazdırma

bu sorun giderek benim için daha büyük bir sorun haline gelmeye başladı. seçili kaydı yazdırmak için frxReport ve frxDBDataset kullanıyorum veriler Query den okunuyor. yazdırma işlemi için bu komutu kullanıyorum.

frxReport .ShowReport();

detail tabloda otomatik refresh yapıyor ve hereket tablosundaki ilk kayda konumlanıyor. rangebegin, rangeend özellikleri rbcurrent olarak ayarlanmış. yazdırma işleminden önce query için refresh yada close open yapılmıyor. yinede ilk kayda konumlanıyor. yardımcı olursanız memnun olurum.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

ben report builder kullanmıştım ondada benzer bir sıkıntı olmuştu. current yerine rangebegin ve end komutlarını kullanmıştım.
akuyumcu63
Üye

fast reportta frxDBDataset in rangebegin ve Rangeend özellikleri var orada ikisi içinde current özelliği seçildiğinde seçili kaydı yazması gerekiyor. ben daha önceki programlarımda kullandım.
olmazsa mecuburen qreport kullanacağım. ama bu sorun kafama takıldı. sorunun nereden kaynaklandığını bulmam lazım fikir verirseniz memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

sorun çözülürse benimde işime yarayacak. zira banada lazım olmuştur master detail yazdırma işleminde detail frxdatasetin rangebegin ve end özelliklerini current yapmama rağmen seçili kaydı yazdıramamıştım.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
akuyumcu63
Üye

merhaba;
bence problem master tablonun yazdırma işleminden önce kendini otomatik refresh yada close open yapıyor olması dolayısıyla detail tablonun ilk kaydına konumlanma gerçekleşiyor. seçili kayıt değilde ilk kayda konumlanıp onu yazdırıyor. query den yada frxDBDataset ten kaynaklanıyor olabilir master tablonun query si yazdırma sırasında herhangi bir yerden kendini refresh yapmıyor. bu konuda büyüklerin yardımcı olması gerekiyor.

kendimce geçici bir çözüm buldum. query üzerinden table ye locate komutuyla konumlanıyorum tableden yazdırıyorum seçili kayıt bu şekilde yazdırılıyor. ne kadar sağlam oldu bilmiyorum ama şimdilik işimi gördü. bu sorun daha sağlıklı bir şekilde çözülürse bence iyi olacak
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

Raporlama için 2 ayrı query oluştur seçili müşteri kim ise birinde masterini diğerinde detalini çek rapora bağla başka türlü uğraşmana gerek yok.