soap kullanımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
soap kullanımı
arkadaşlar soap konusunda bilgim yok netten araştırdım ama elle tututlur bişeyler öğrenemedim ne dir nasıl kullanılır yardımcı olabileccek varmı acaba
-
- Üye
Re: soap kullanımı
soap webservis kullanımını kolaylaştıran bir editördür delphide kullanımıda gayet kolaydır. sana tavsiyem web servislerlerle iş yapacaksan min. D7 kullanmadır. delphi- new- others-WebServices sekmesinden soapla ilgili alanlara ulaşabilirsiniz.
delphide hiç web servis yazmadım ama çok web servis kullandım, WSDL importer ile başka kaynakların servislerine ulaşmış oluyorsun, yani tckimlik,sağlık net gibi kullanıma hazır webservisleri delphi projende kullanman için bir araç. importer webservisin tiplerini sınıflarını otomatik olarak oluşturur. ve bir unit olarak projende kullanıma sunar.
delphide hiç web servis yazmadım ama çok web servis kullandım, WSDL importer ile başka kaynakların servislerine ulaşmış oluyorsun, yani tckimlik,sağlık net gibi kullanıma hazır webservisleri delphi projende kullanman için bir araç. importer webservisin tiplerini sınıflarını otomatik olarak oluşturur. ve bir unit olarak projende kullanıma sunar.
type
Tform1 = class(Tform)
Tform1 = class(Tform)
-
- Üye
cevabnınız için teşekkür ederim. yapmam gereken proje kullanıcıların bilgisayarlarına delphi projesi kurulacak oradan uzaktan eğitim çalışması yapılcak (benim web camimi görecek istediğimde masaüstümü görecek ) soap mı intraweb mi ne kullanacağımı tam bilemiyorum
-
- Üye
bu bahsettiğiniz şeylerin soapla ve intraweb ??? ile bir alakası yok.ozkantas19 yazdı:cevabnınız için teşekkür ederim. yapmam gereken proje kullanıcıların bilgisayarlarına delphi projesi kurulacak oradan uzaktan eğitim çalışması yapılcak (benim web camimi görecek istediğimde masaüstümü görecek ) soap mı intraweb mi ne kullanacağımı tam bilemiyorum
soap simple object access protokol = basit nesne erişim protokolü.
siz remote desktop ile google da bir arama yapın. sanırım burdan başlayın. yada forumda başka birinin bir tavsiyesi varsa ona göre bir çalışma yapın.
type
Tform1 = class(Tform)
Tform1 = class(Tform)
-
- Üye
teşekkürler bi bakyımtrue_false yazdı:bu bahsettiğiniz şeylerin soapla ve intraweb ??? ile bir alakası yok.ozkantas19 yazdı:cevabnınız için teşekkür ederim. yapmam gereken proje kullanıcıların bilgisayarlarına delphi projesi kurulacak oradan uzaktan eğitim çalışması yapılcak (benim web camimi görecek istediğimde masaüstümü görecek ) soap mı intraweb mi ne kullanacağımı tam bilemiyorum
soap simple object access protokol = basit nesne erişim protokolü.
siz remote desktop ile google da bir arama yapın. sanırım burdan başlayın. yada forumda başka birinin bir tavsiyesi varsa ona göre bir çalışma yapın.