sql komutunda bir sorun var yardımcı olurmusunuz

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
haznedarli
Üye

sql komutunda bir sorun var yardımcı olurmusunuz

Mesaj gönderen haznedarli »

öncelikle yardımcı oacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

SELECT T1.BLKODU, T1.STOKKODU, T1.STOK_ADI, OZEL_KODU2, T1.ARA_GRUBU, T1.BIRIMI, T1.GRUBU, T1.MARKASI, T2.FIYATI, T3.KPB_GMIK, T3.KPB_CMIK, COALESCE(SUM(T3.KPB_GMIK),0)-COALESCE(SUM(T3.KPB_CMIK),0) AS KALAN FROM STOK AS T1 LEFT JOIN STOK_FIYAT AS T2 ON T2.BLSTKODU=t1.BLKODU AND ALIS_SATIS=2 AND FIYAT_NO=1 LEFT JOIN STOKHR AS T3 ON T3.BLSTKODU=T1.BLKODU GROUP BY T1.BLKODU, T1.STOKKODU, T1.STOK_ADI, OZEL_KODU2, T1.ARA_GRUBU, T1.BIRIMI, T1.GRUBU, T1.MARKASI, T2.FIYATI, T3.KPB_GMIK, T3.KPB_CMIK ORDER BY T1.BLKODU DESC

GS-1902138-WPS MAZOT FILITRESI IVECO 65-9 WPS YAN SANAYI STOKDA VAR 6,00 TL
GS-35805 ÖN PANJUR 2000 MODEL IVECO M23 OTOYOL-IVECO ORJINAL KRITIK STOK 125,00 TL
GS-35805 ÖN PANJUR 2000 MODEL IVECO M23 OTOYOL-IVECO ORJINAL KRITIK STOK 125,00 TL
GS-35806 ÖN TAMPON 2000 MODEL IVECO M23 ORJINAL KRITIK STOK 180,00 TL
GS-35806 ÖN TAMPON 2000 MODEL IVECO M23 ORJINAL KRITIK STOK 180,00 TL

nasıl anlatacagımı bilmiyorum ama şöyle izah edeyim
ana sayfadan kategoriyi tıkladıgım da o gurubun stokları gelecek o stokların fiyatları ve durumu hesaplıyarak sayfaya yazdırmak
bir iki sorun var burda yardımcı olursanız sevinirim üstatlar.
asp sayfada sayfaları 15 erli olarak sayfalıyorum ilk 15 de sorun yok gider sayfalarda bazı stok lar bu şekilde ikişerli olarak çıkıyor bunu teke düşürmem lazım
stok bölümüne webde_gorunsun=1 ve örnek olarak grubu like iveco ara_grubu like 35-9 gibi
yusuf simsek
Üye
İletişim:

Re: sql komutunda bir sorun var yardımcı olurmusunuz

Mesaj gönderen yusuf simsek »

Kolay gelsin,
sorunu tam olarak anlayamadım ancak anladığım kadarıyla;

( select DISTINCT .... from ) DISTINCT ile kayıtlarını tekilleyebilirsin, ancak sorgunu ve join bağlantılarını kontrol edip sorgunu değiştirerek mükerrer kayıtları gidermen daha sağlıklı olur,

SUM (ADET * FİYAT) şeklinde de tutarlarını hesaplayabilirsin

Bu sorguyu oluşturabildiğine göre yapmak istediklerini yapacak bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum, ama gene de cevap vermek istedim...

Tavsiyem biraz dinlenmen, daha sonra da sorgunu okunur bir şekilde tekrar yazman ve ihtiyaçlarını tekrar gözden geçirmen olacaktır...
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com