listboxa rastgele yazdırılan en son sayıyı butona yazdırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
listboxa rastgele yazdırılan en son sayıyı butona yazdırma
merhaba beyler az önce yolldıgım sorular için kusuruma bakmayın kalpazanlık yaptım.listboxın üzerinde mouse hareket edince rastgele sayıları yazdırdım fakat ben buradan en son sayıyı alıp butonun captionuna nasıl yazdırabilirim.saolun
Re: listboxa rastgele yazdırılan en son sayıyı butona yazdır
longhorn yazdı:üzerinde mouse hareket edince rastgele sayıları yazdırdım fakat ben buradan en son sayıyı alıp butonun captionuna nasıl yazdırabilirim.saolun
Kod: Tümünü seç
.................
.................
var
Form1: TForm1;
i:integer;
implementation
{$R *.DFM}
procedure TForm1.ListBox1MouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,
Y: Integer);
begin
i:=trunc(random(1000));
Canvas.TextOut(20, 20,inttostr(i) );
end;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
showmessage(inttostr(i))
end;
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
hocam ne bu acele... biraz sakin olun. önce admin abimizin söylediklerine kulak asın bence yoksa yine alacak baltayı eline 
kurallara uyalım uymayanları uyaralım
şimdi sizin sorunuza gelirsek; en basitinden sayıları ürettiğiniz bölümde bir tane global değişkene en son üretilen sayının değerini saklayabilirsiniz.
YeniSayi = SayiUret;
EnSonUretilenSayi := YeniSayi;
islem bittikten sonra
button1.caption := inttostr(EnSonUretilenSayi)
kolay gelsin.

kurallara uyalım uymayanları uyaralım

şimdi sizin sorunuza gelirsek; en basitinden sayıları ürettiğiniz bölümde bir tane global değişkene en son üretilen sayının değerini saklayabilirsiniz.
YeniSayi = SayiUret;
EnSonUretilenSayi := YeniSayi;
islem bittikten sonra
button1.caption := inttostr(EnSonUretilenSayi)
kolay gelsin.
yok ben şimdi balığı vereyim ilerde parayla satarım.
konu hakkında söylicemğimi daha önce söylemiştim başlık değişince bari arkadaşın işi
görülsün diye cevap yazdım. amma velakin anladımki yanlış yapmışım. @longhorn hocanın mail adresini ver ben direkt ona cevabı postalayayım. böyle uğraşma sen yazık, yorulma
konu hakkında söylicemğimi daha önce söylemiştim başlık değişince bari arkadaşın işi