Firebird Versiyon Bilgisi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Firebird Versiyon Bilgisi

Mesaj gönderen Lost Soul »

Merhabalar
Merak ettiğim bir kaç şey var
  • Çalışan firebird sürümünü nasıl öğreniriz
    Bir alternatif

Kod: Tümünü seç

SELECT rdb$get_context('SYSTEM', 'ENGINE_VERSION') 
                 as version from rdb$database;
    Başka yolları ?
  • Firebird 2.x versiyonu ile firebird 1.5.x versiyonu arasında SQL Sytnax olarak bariz bir fark olduğunu biliyorum fakat File Structure olarak bir fark var mıdır yoksa dosyanın hangi versiyonda create edldiği aslında önemli değil midir. Aslında bunu firebird 2.x yüklü makinede create edilmiş bir dosyayı 1.5 yüklü bir bilgisayarda açmayı deneyerek de bulabilirdim fakat hazır sormuşken bunu da sorayım :)

Eğer Dosya Yapısı olarak da farklılıklar var ise
    1. Veritabanının hangi versiyonda create edildiğini nasıl öğreniriz
    2. Atıyorum Firebird 2.1 kurulu bir bilgisayarda Firebird 1.5 Sürümüne ait bir vertabanı nasıl create ederiz.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Re: Firebird Versiyon Bilgisi

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Firebird'de ve diğer veritabanlarında ODS (OnDisk Structuce) olarak geçer. ODS'ler de kendi içerisinde versiyonlanmakta. Backward capability (geriye dönük destekleme) olarak üst versiyonlar daha alt versiyonları desteklerler. Ancak ODS'lerde yapılan değişiklikler nedeni ile, 2.x de oluşturulmuş bir veri tabanı daha önceki ODS'i destekleyen bir versiyonda sorun çıkarır.

ODS konusunu araştırırsan sanırım istediğin bilgilere ulaşabilirsin.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/