SQLSERVER da 'sa' kullanıcısını disable yaptım, düzelmiyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
neu84
Üye

SQLSERVER da 'sa' kullanıcısını disable yaptım, düzelmiyor

Mesaj gönderen neu84 »

selam arkadaşlar, SqlServerda merakımdan dolayı bi tıklama sonucu sa kullanıcısını disable ettim, WİndowsAutentication and mixed mode da girş yapıyordum, bunun içindeyken sa yı disable yaptım, windows autentication a giriyorum ancak SQLEXPRESS ile girip sa yı enable etmeme ragmen hala giremiyorum diger modda, the access is disabled diyor. yardım lütfen..
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: SQLSERVER da 'sa' kullanıcısını disable yaptım, düzelmiy

Mesaj gönderen sabanakman »

SQL Server üzerinde fark etmez ama örnek olarak master veritabanına bağlan ve verdiğim SQL sorgusunu çalıştır. Sonra da SQL Server hizmetini durdur başlat (veya sistemi yeniden başlat :mrgreen: ).

Kod: Tümünü seç

EXEC xp_instance_regwrite N'HKEY_LOCAL_MACHINE', N'Software\Microsoft\MSSQLServer\MSSQLServer', N'LoginMode', REG_DWORD, 2
Eğer sa kullanıcısı ile hala bağlanılamıyorsa sa kullanıcı şifresi yüzünden sorun yaşıyor olabilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN

Re: SQLSERVER da 'sa' kullanıcısını disable yaptım, düzelmiy

Mesaj gönderen neu84 »

sabanakman yazdı:SQL Server üzerinde fark etmez ama örnek olarak master veritabanına bağlan ve verdiğim SQL sorgusunu çalıştır. Sonra da SQL Server hizmetini durdur başlat (veya sistemi yeniden başlat :mrgreen: ).

Kod: Tümünü seç

EXEC xp_instance_regwrite N'HKEY_LOCAL_MACHINE', N'Software\Microsoft\MSSQLServer\MSSQLServer', N'LoginMode', REG_DWORD, 2
Eğer sa kullanıcısı ile hala bağlanılamıyorsa sa kullanıcı şifresi yüzünden sorun yaşıyor olabilirsiniz.
Tşk ederim. Sa ile bağlanılamıyordu, bende herşeyi kaldırıp yeniden yükledim bi disable yaptım diye, ama herşeyi yeniden yüklemeye gerek kalmadan yapabilmeyi isterdim, çok zaman kaybettim.. yine gelirse başıma bu verdiginiz kodu denerim. bide sql serverda manegement studio da connection varya sa ile ona giriyordum ama bağlantı hiç bi şekilde sağlayamadığım için master table a da ulaşamıyordum. query kısmıda dolayısıyla çalışmıyodu..