SQLSERVER da 'sa' kullanıcısını disable yaptım, düzelmiyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
SQLSERVER da 'sa' kullanıcısını disable yaptım, düzelmiyor
selam arkadaşlar, SqlServerda merakımdan dolayı bi tıklama sonucu sa kullanıcısını disable ettim, WİndowsAutentication and mixed mode da girş yapıyordum, bunun içindeyken sa yı disable yaptım, windows autentication a giriyorum ancak SQLEXPRESS ile girip sa yı enable etmeme ragmen hala giremiyorum diger modda, the access is disabled diyor. yardım lütfen..
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: SQLSERVER da 'sa' kullanıcısını disable yaptım, düzelmiy
SQL Server üzerinde fark etmez ama örnek olarak master veritabanına bağlan ve verdiğim SQL sorgusunu çalıştır. Sonra da SQL Server hizmetini durdur başlat (veya sistemi yeniden başlat
).Eğer sa kullanıcısı ile hala bağlanılamıyorsa sa kullanıcı şifresi yüzünden sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç
EXEC xp_instance_regwrite N'HKEY_LOCAL_MACHINE', N'Software\Microsoft\MSSQLServer\MSSQLServer', N'LoginMode', REG_DWORD, 2
Şaban Şahin AKMAN
Re: SQLSERVER da 'sa' kullanıcısını disable yaptım, düzelmiy
Tşk ederim. Sa ile bağlanılamıyordu, bende herşeyi kaldırıp yeniden yükledim bi disable yaptım diye, ama herşeyi yeniden yüklemeye gerek kalmadan yapabilmeyi isterdim, çok zaman kaybettim.. yine gelirse başıma bu verdiginiz kodu denerim. bide sql serverda manegement studio da connection varya sa ile ona giriyordum ama bağlantı hiç bi şekilde sağlayamadığım için master table a da ulaşamıyordum. query kısmıda dolayısıyla çalışmıyodu..sabanakman yazdı:SQL Server üzerinde fark etmez ama örnek olarak master veritabanına bağlan ve verdiğim SQL sorgusunu çalıştır. Sonra da SQL Server hizmetini durdur başlat (veya sistemi yeniden başlat).
Eğer sa kullanıcısı ile hala bağlanılamıyorsa sa kullanıcı şifresi yüzünden sorun yaşıyor olabilirsiniz.Kod: Tümünü seç
EXEC xp_instance_regwrite N'HKEY_LOCAL_MACHINE', N'Software\Microsoft\MSSQLServer\MSSQLServer', N'LoginMode', REG_DWORD, 2