basit update sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

basit update sorunu

Mesaj gönderen baloglurecep »

selamlar arkadaşlar... basit bir update işlemini delphiden gönderince yapmıyor ama veri tabanı üzerinde sql koldarla yapılıyor aynı kodu delphiden gönderince neden hata verir anlamadım. dialogboxtan gelen veri ile filitrelenen kayıtları updete edeceğim. seçili grubun kdv oranı dialogbaxa grilen ile değişecek yapılacak iş o ama hata veriyor.

procedure Tform_urunguncelle.SELRNRNLERNKDVSNDETR1Click(Sender: TObject);
var DEGER:string;
kdv : Integer;
begin

IF bsSkinComboBox1.ItemIndex>0 THEN begin

IF DM.bsSkinMessage1.MessageDlg2('Kdv oranını değiştirmek istediğinize emin misiniz','Dikkat',mtConfirmation ,[mbYes]+[mbNo],0)=IDYES THEN
begin
DEGER:=bsSkinInputDialog1.InputBox('KDV GİRİŞİ','Girilen oran seçili ürünlerin kdv lerini değiştirecektir.','');
DEGER:=TRIM(DEGER);
kdv := StrToInt(deger);

IF kdv>0 THEN begin

dm.q_urun.Close;
dm.q_urun.SelectSQL.Clear;
dm.q_urun.SelectSQL.Add('UPDATE urunler SET kdv='+kdv);
dm.q_urun.SelectSQL.Add(' WHERE grup ='+QuotedStr(bsSkinComboBox1.TEXT) ) ;
DM.q_urun.Open;
DM.q_urun.ApplyUpdates;
end;
end;
end;

Burada güncellmedeki kdv yi kaldırıp direk rakam yazdım yine hata veriyor. aynı kodu iexpert ile yapınca vermiyor. neden olablir.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Re: basit update sorunu

Mesaj gönderen sadettinpolat »

update , insert gibi komutlarda open kullanilmaz , execsql tarzi komutlar kullanilir. open, select gibi geriye bir veriseti donduren komutlarda kullaniliir.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/