Kullanıcı tanımlı veritabanı isimlerini çekmem gerekiyor, aşağıdaki kodu kullanıyorum. Ancak bunu delphide çekebilmem için ilk başta sa kullanıcısıyla bağlantı yapmam gerekiyor, yada herhangi bi şekilde veritabanına bağlantı yapmış olmam gerekiyor sanırım. Formum açıldıgında veritabanına bağlanmamış bi şekilde bu isimleri çekmem gerekiyor. Yönetimsel araçlardaki Veri Kaynağı(ODBC) den çekmenin bi yolu varmıdır acaba sql servera bağlanmadan?
SQL Server üzerinde sistem veritabanı olan master isimli veritabanı hep vardır. Bu tür işlemler için master veritabanına bağlanıp istediğiniz bilgiyi elde edebilirsiniz. Zaten bahsi geçen sorgudaki tablo master veritabanına ait bir tablodur.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
sabanakman yazdı:SQL Server üzerinde sistem veritabanı olan master isimli veritabanı hep vardır. Bu tür işlemler için master veritabanına bağlanıp istediğiniz bilgiyi elde edebilirsiniz. Zaten bahsi geçen sorgudaki tablo master veritabanına ait bir tablodur.
tşk ederim. peki ben her defasında formu çalıştırdıgımda login penceresi açılıyor, loginpromt u true yapınca da o zaman giriş yapmıyor, mecburen şifre girmek zorunda kalıyorum. ancak ben opencerede degilde kendi oluşturdugum formdan şifre girişi yaparak baglanmak istiyorum. yani sadece db isimlerini çekmek isteyince yine login penceresi çıkıyor, e o zamanda bi anlamı kalmıyor, bu konuda bi fikriniz var mı acaba?
Kullanıcı tanımlı veritabanı isimlerini çekmem gerekiyor, aşağıdaki kodu kullanıyorum. Ancak bunu delphide çekebilmem için ilk başta sa kullanıcısıyla bağlantı yapmam gerekiyor, yada herhangi bi şekilde veritabanına bağlantı yapmış olmam gerekiyor sanırım. Formum açıldıgında veritabanına bağlanmamış bi şekilde bu isimleri çekmem gerekiyor. Yönetimsel araçlardaki Veri Kaynağı(ODBC) den çekmenin bi yolu varmıdır acaba sql servera bağlanmadan?
Veritabanı demek için veritabanı içindeki saklanacak şeylerinde bir veritabanında tutuluyor olması gerekir. dolayısıyla bağlanmadan okumak diye bir şey olmaz. bağlandığın componenting login promptözelliğini false yapman yeterlidir. (şaban akman kardeşimizcevabı vermiş ben sadece ek yapıyorum)
orhancc yazdı:Bağlantıyı Windows kullanıcısı ile yap ve selecti çalıştır login falan gelmez yapamazsan haber ver dün bi kod yazmıştım akşam göndereyim.
sagolasın kardeş deniycem, yapamazsam rica ederim yollamanı..