imleci takip eden panel
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
imleci takip eden panel
Merhaba arkadaslar
Metin (text) imlecini takip eden panel yapmak istiyorum. Fareyi degil. Yani imlec hangi pozisyonda olusa olsun panelde hemen yanibasinda olmali. Onu takip etmeli.
Hosca kalin
Metin (text) imlecini takip eden panel yapmak istiyorum. Fareyi degil. Yani imlec hangi pozisyonda olusa olsun panelde hemen yanibasinda olmali. Onu takip etmeli.
Hosca kalin
Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşamaya değer.
Re: imleci takip eden panel
GetCursorPos ile imlecin ekrandaki konumunu alabilirsin.
Kod: Tümünü seç
var
apoint : Tpoint;
......
GetCursorPos (apoint);
....
Dalgınlıga gelmiş, getcursorpos mouse un bulundugu yeri verir.
İmlecin yerini ögrenmek için getcaretpos u kullanmalısın.
GetCaretPos(Apoint);
İmlecin yerini ögrenmek için getcaretpos u kullanmalısın.
GetCaretPos(Apoint);
Merhaba arkadaslar
ilginiz icin tsk. Birkac deneme yaptim basaramadim. Bir örnekte bulamadim. Yardimci olursaniz sevinirim.
Hosca kalin
ilginiz icin tsk. Birkac deneme yaptim basaramadim. Bir örnekte bulamadim. Yardimci olursaniz sevinirim.
Hosca kalin
Allah aşkına uğraştın mı doğru söyleLaz61 yazdı:Merhaba arkadaslar
Hosca kalin

bu kod verildikten sonra yapamamış olman enteresan. Sanki az uğraşılmış gibi.. İnan hazır kod senin işine yaramaz daha çok zarar verir, yinede sen bilirsin.emin_as yazdı:GetCaretPos(Apoint);
Bu yazdıklarım öğüt değil yanlış anlaşılmaya sadece tavsiye

aşağıdaki kodu bir timera yaz değerini 100 e ayarla bakalım olacak mı?
Kod: Tümünü seç
panel1.left:=apoint.x;
panel1.top:=apoint.y;
Merhaba
Herhalükarda ilginizden dolayi tsk ederim. Tavsiye ve sorunuzdan dolayi canim sikildi dogrusu. Gönlümden cok seyler gecti, cevap mahiyetinde... Türk sitelerine soru sormaya, yazi yazmaya hep cekinmisimdir.
Hosca kalin
Herhalükarda ilginizden dolayi tsk ederim. Tavsiye ve sorunuzdan dolayi canim sikildi dogrusu. Gönlümden cok seyler gecti, cevap mahiyetinde... Türk sitelerine soru sormaya, yazi yazmaya hep cekinmisimdir.
Hosca kalin
uğraşıların sonunda çalışmayan kodu buraya yazarsan nrde hata yaptığğını ya da nereyi yapamadığını anlayıp ona göre cevap ayazabiliriz.
Ben gönlünüzü kırmaya çalışmadım amacım size birşey öğretmekte değil sadece benim nasıl öğrendiğimi kodlara kırk takla attırmaya çalıştığımı anlatmak istemiştimLaz61 yazdı:Merhaba
Hosca kalin

GetCaretPos(p)
---
yukaridkai code da bir sorunum var guzel calisiyor
fakat richeditte formu, yazi alanini buyutunce panel eski yerinde degil saga sola, aşağı yukari daha farkli yerlere gidiyor. imlecin yanindan cok uzaklasiyor.
daha baska ne yapabilirim.
---
yukaridkai code da bir sorunum var guzel calisiyor
fakat richeditte formu, yazi alanini buyutunce panel eski yerinde degil saga sola, aşağı yukari daha farkli yerlere gidiyor. imlecin yanindan cok uzaklasiyor.
daha baska ne yapabilirim.