selam arkadaşlar,
programda bütün sorgularımı unit içinde yazıyorum, ama bazı büyük programlarda sql server içinde oluşturulmuş stored procedureleri kullandıklarını görüyorum hep, bunun nedeni nedir, stored procedure un delphide yazdıgım procedurelerden ne gibi bi avantajı olabilir? hangisinin kullanılması daha iyidir.bu konuda aydırlatabilirseniz sevirim..
Delphi içinde procudere ile stored procedure farkı nedir
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Delphi içinde procudere ile stored procedure farkı nedir
store procedure sunucu bazlı çalışır ve hesaplama tarafını sunucuya yaptırdığı çinde sonuç daha çabuk dönecektir. Bir çok yerdeki kullanımda ise gereksiz trafiği önlediği söylenir.neu84 yazdı:selam arkadaşlar,
programda bütün sorgularımı unit içinde yazıyorum, ama bazı büyük programlarda sql server içinde oluşturulmuş stored procedureleri kullandıklarını görüyorum hep, bunun nedeni nedir, stored procedure un delphide yazdıgım procedurelerden ne gibi bi avantajı olabilir? hangisinin kullanılması daha iyidir.bu konuda aydırlatabilirseniz sevirim..
Genel olarak amaç sunucu cliente göre hem daha güçlü olduğundan bundan faydalanmaktır desek yeridir.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Çok tşk ederim.. Peki client server üzerinde degilde, kendi pcmizde olan sql server ile ilişkilendirmişsek eğer delphiyi, o zaman da performans açısından bi önem teşkil edermi? yani sizin server diye bahsettiginiz şey sadece uzak makina mı yoksa local için de geçerlimi.ikutluay yazdı:store procedure sunucu bazlı çalışır ve hesaplama tarafını sunucuya yaptırdığı çinde sonuç daha çabuk dönecektir. Bir çok yerdeki kullanımda ise gereksiz trafiği önlediği söylenir.neu84 yazdı:selam arkadaşlar,
Genel olarak amaç sunucu cliente göre hem daha güçlü olduğundan bundan faydalanmaktır desek yeridir.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Aslında sorgular her türlü sunucuda çalışır. Program versiyonunu yükseltirken sorgu değişecekse hangi yöntemle çalıştığınıza bağlı olarak kullanacağınız yöntem değişecektir. Eğer SP kullandıysanız veritabanı, programdan sorgu kullandıysanız program değişmesi gerekmektedir. Programcı olarak tercih size kalıyor. Eğer sık değişecek versiyonlarınız olacaksa ve bu değişik versiyonların kazara aynı sırada çalışmasından doğacak sıkıntılar yaşamak istemiyorsanız sorguları program içinden çalıştırmanız sorun olmayacaktır.
Şaban Şahin AKMAN
Çok teşekkür ederim.. Öğrenmek istediklerim bunlardı çok sagolun... bi de sormak istedigim bişi daha var, sp kullanırsak insert sorgusu server da oluyor ve ben programdan sadece parametreleri yolluyorum, ancak program içinde yazdıgımda server a hem insert sorgusunu hemde parametreler gidiyor.. bu ikisi arasında hız açısından bi fark varmıdır?sabanakman yazdı:Aslında sorgular her türlü sunucuda çalışır. Program versiyonunu yükseltirken sorgu değişecekse hangi yöntemle çalıştığınıza bağlı olarak kullanacağınız yöntem değişecektir. Eğer SP kullandıysanız veritabanı, programdan sorgu kullandıysanız program değişmesi gerekmektedir. Programcı olarak tercih size kalıyor. Eğer sık değişecek versiyonlarınız olacaksa ve bu değişik versiyonların kazara aynı sırada çalışmasından doğacak sıkıntılar yaşamak istemiyorsanız sorguları program içinden çalıştırmanız sorun olmayacaktır.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
SQL Sorgusu Text bir bilgiden ibarettir, bir sorgu cümlesi ne kadar büyük olabilir ki
? SP'nin öne çıktığı bir diğer nokta ise; bazı sorgular karmaşık bir hal alabiliyor. Bu tür sorguların programlanması açısından daha kolay kodlanabilir veya bu kodların daha okunabilir olması açısından SP kullanımı durumu daha kolaylaştırabiliyor. Ayrıca versiyon hata ve düzeltmelerinde sadece sorgu değişimi olacaksa program yüklemek yerine veritabanında yenilenmiş sorguyu güncellemek yeterli olabilmektedir. Burada tercih programcıya kalmıştır.

Şaban Şahin AKMAN
sabanakman yazdı:SQL Sorgusu Text bir bilgiden ibarettir, bir sorgu cümlesi ne kadar büyük olabilir ki? SP'nin öne çıktığı bir diğer nokta ise; bazı sorgular karmaşık bir hal alabiliyor. Bu tür sorguların programlanması açısından daha kolay kodlanabilir veya bu kodların daha okunabilir olması açısından SP kullanımı durumu daha kolaylaştırabiliyor. Ayrıca versiyon hata ve düzeltmelerinde sadece sorgu değişimi olacaksa program yüklemek yerine veritabanında yenilenmiş sorguyu güncellemek yeterli olabilmektedir. Burada tercih programcıya kalmıştır.
eyvallah kardeş sagolasınn aydınlandım sp konusunda çok tşk ederim