bitbtn1.Glyph:=nil;
IF OpenPictureDialog1.Execute then;
bitbtn1.Glyph.LoadFromFile(openpicturedialog1.filename);
Resim değişiyor ancak program kapanıp yeniden açıldığında yine defauld bmp geliyor. Bitbtn glyph hafızası nasıl boşalır veya yeni resim nasıl sabit olarak kalır?
Teşekkürler.
yüklediğiniz resmin adını bir ini dosyasında veya registry de tutmalısınız. program açılınca tekrar bu kaydettiğiniz yerden dosyayı bulup yüklemesi lazım.
verdiğim cevabın yeterli olduğunu düşünüyorum. siz cevap yerine kod arıyorsunuz gibi geldi. forum ini dosyalarını kullanımını bulabileceğiniz gibi registry kullanımını da bulabilirsiniz.
Arkadaşım sorduğum konunun nasıl yapılabileceği hakkında bilgi arıyorum.
Cevabınızdan bir şey anlamadığımdan da yeniden sordum.
Forumda soru sormanın veya kod aramanın yasak olduğuna dair bir ibare görmedim.
Eğer yasaksa veya tümüyle yanlış bir şey soruyorsam forum yöneticilerinden rica ediyorum konuyu lütfen siliniz.
Rahatsız ettiysem özür dilerim.
Soru sormak tabiki yasak değil, kırdıysam özür dilerim. Ben sadece kod olarak cevap vermenin zor olduğunu söylemek istemiştim. Anlamadığınız kısmını sorsanız işimiz daha kolay olurdu.
siz zaten btnbuttona kodla resim yüklediğinizi söylemişsiniz. resmin adını ve yolunu ini dosyasına yada registery'e kaydedeceksiniz.
düğmenin bulunduğu formun oncreate olayında tıpkı daha önce yaptığınız gibi ini doyasından yada registreyden okuyacağınız resmin adı ve yolu bilgisine göre yükleme yapacaksınız.
forumda ini dosya kullanımı hakkında ve registry kullanımı hakkında örnekler mevcuttu, arama yaparsanız denk gelirsiniz.
Hah şimdi oldu;
Bu işle hobi olarak uğraştığım için anlamadığım ve hatta hiç bilmediğim kısmı programın bitbtn hafızasını nerede ve nasıl tuttuğu veya tutacağı idi ve kısa cevaptan tam olarak anlayamadım ve yeniden sordum.
İni olayını şimdi araştırmaya başlıyorum çözdüğümde tam bir anlatımla buraya koyar ihtiyacı olabilecek herkesin faydalanmasını sağlarım.
Teşekkürler.
var
ini :TiniFile;
s:string;
begin
ini := TIniFile.Create('C:\Ayarlar.ini');
try
s := ini.ReadString('Glyph','Dugme1','');// son parametre varsayılan olarak değer getirmek istersen kullanılır
BitBtn1.Glyph.LoadFromFile(s);
finally
ini.free;
end;
end;