S.a arkadaşlar,
Veritabanına giriş için şifre kullanıcı adı veritabanı adını girdigim bi formun var, baglantı başarılı olunca asıl işlemlerimi yaptıgım formum açılıyor. Ancak login formum görevçubugunda görünürken giriş yaptıktan sonra kayboluyor close oldugu için ve diger formum açılıyor, ancak diger formum görev çubugunda görünmüyor. alt+tab yapıyorum hep bulmak için formu. Araştırdım, denemeler sonucu bişey elde edemedim, Önerileriniz nelerdir.
Loginden sonra asıl form GörevÇubugunda görünmüyor.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Loginden sonra asıl form GörevÇubugunda görünmüyor.
ana formunuz hangisi?
eğer şifre girilen form ana form ise, diğer formun görev çubuğunda görülmemesi normal.
işlem yapacak olduğunuz formu ana form yapın, şifre formunuda ana formun onactive bölümünde showmodal olarak çağırın.
iyi çalışmalar.
eğer şifre girilen form ana form ise, diğer formun görev çubuğunda görülmemesi normal.
işlem yapacak olduğunuz formu ana form yapın, şifre formunuda ana formun onactive bölümünde showmodal olarak çağırın.
iyi çalışmalar.
çok tşk ederim kardeş.. Bu şekilde bişey denemiştim, ancak sanırım yanlış yaptıgım şey onactive degilde oncreate inde çagırmaktı.. bi deniycem tekrar sizin söylediginiz gibi..bu arada iki formumda mainform olarak görünüyor object inspector de, asıl işlem yapacagım formu mainform yapınca digerini ne yapmam gerekiyor ?dmActiveForm, dmDesktop, dmPrimary den hangisi?y.kulac yazdı:ana formunuz hangisi?
iyi çalışmalar.
Mrb, söylediginizi denedim, oluyor ancak şöyle bi sorun var, anaformun onactiveinde login sayfasını showmodal yapınca, ilk olarak anaform açılıyor arkada bekliyor, onu da hide yada visible false yapıyorum teker teker denedim ama cannot change visible in onshow or onhide hatasını veriyor. Rİca etsem biraz daha yardımcı olurmusunuz..y.kulac yazdı:ana formunuz hangisi?
iyi çalışmalar.
Şöyle bişeylerde denedim.. bu kodlar mainform um a ait, login formumda Form3.Visible:=false; Form1.Show; yapıyorum baglantı başarılı olunca.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
zatenVarOlanKayitListesi:= TStringList.Create;
strList:= TStringList.Create;
Form1.Visible:=false;
end;
procedure TForm1.FormActivate(Sender: TObject);
var
FForm:TForm3;
begin
FForm:=TForm3.Create(self);
FForm.ShowModal;
proc_tbStokKayitlariGoster;
proc_RenkKoduVeIsimleriGetir;
StatusBar1.Panels[0].Text:='Sunucu Adı :'+FForm.GetComputerName+' - Veritabanı Adı :'+DataModule2.Query1.DatabaseName+' - Kullanıcı Adı :'+FForm.KullaniciAdi;
DataModule2.QueryBedenTipleriVeBedenler.Open;
end;