Merhaba Arkadaşlar Forumda Yeniyim, Yardıma ihtiyacım var
2 Tane Sorum olacak..
1.si
Mask Edit Formatı 99,99 gibi olacak fakat 4 işlem yapılacak üzerinden.
Ayrıca 1,61 veya 1,69 yazıldıktan sonra düz 1,70 olacak yada hepsini bir butona sabitleyebiliriz..
Editte __,__ şeklinde yazı yazılmasını sağlayacak bir kod gerekiyor.
2.si
Edite yazılan Ondalıklı (2,00 , 1,70) sayılarına 4 işlem nasıl uygulayabilirim.
Şimdiden tüm destekçi arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum..
Delphi 5 ondalıklı dört işlem yardım!
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Delphi 5 ondalıklı dört işlem yardım!
s.a.
HusoEdit bileşenini biraz incele istersen. Sana yol gösterebilir.

Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Teşekkür Ederim Sorunumu Çözdüm Fakat Bayaa Bir yardıma ihtiyacım olacak kodlamalarda başlangıç seviyesindeyim ve kişisel bir program yapmak istiyorum pm olarak msn adreslerinizi atabilirseniz çok sevinirim bu arada diğer bir sorunum;
Yapılan Kayıtların Sadece Oturum İçerisinde Liste Olarak + tuşuna basarak Listeye Eklenmesi Toplam Fiyat Hesaplanması ve çıktı yapılması.
Belki anlatımım zayıf olabilir istediğiniz birşey varsa ekleyebilirim.
Selametle..
Yapılan Kayıtların Sadece Oturum İçerisinde Liste Olarak + tuşuna basarak Listeye Eklenmesi Toplam Fiyat Hesaplanması ve çıktı yapılması.
Belki anlatımım zayıf olabilir istediğiniz birşey varsa ekleyebilirim.
Selametle..
amacin programlamayi ögrenmek ise, yöntemin yanlis.
kod yaz, yazdigin kodu da buraya yaz. birileride hatani düzeltsin.
sen siparis verir gibi kod istiyorsun.
bu yanlis.
örnek vereyim.
arkadaslar ben 1 + 2 nin toplaminin label de gösterilmesini istiyorum fakat integer ve string hatasi aliyorum. nerede yanlis yapiyorum?
yazdigim kod
bu kod'a karsilik biri cikar der ki, arkadasim IntToStr kullanmalisin ve sana örnek verir
sende bu sekilde kod kiyaslamasi yapip, nerede yanlis yaptigini görürsün.
ama dersen ki, ben toplama islemi yapmak istiyorum bana kod yazarmisiniz? bu tür soruya asla cevap alamazsin.
simdiden kolay gelsin.
ögrenmek icin caba sarf etmek gerek.
google'da aramak, eline bir sözlük alip, cikan ingilizce sonuclari saatlerce tercüme etmek gerek.
simdilerde google-translate bu isi cok kolaylastirdi.
selametle...
kod yaz, yazdigin kodu da buraya yaz. birileride hatani düzeltsin.
sen siparis verir gibi kod istiyorsun.
bu yanlis.
örnek vereyim.
arkadaslar ben 1 + 2 nin toplaminin label de gösterilmesini istiyorum fakat integer ve string hatasi aliyorum. nerede yanlis yapiyorum?
yazdigim kod
Kod: Tümünü seç
label1.caption := 1 + 2;
label1.caption := IntToStr(1 + 2);
ama dersen ki, ben toplama islemi yapmak istiyorum bana kod yazarmisiniz? bu tür soruya asla cevap alamazsin.
simdiden kolay gelsin.
ögrenmek icin caba sarf etmek gerek.
google'da aramak, eline bir sözlük alip, cikan ingilizce sonuclari saatlerce tercüme etmek gerek.
simdilerde google-translate bu isi cok kolaylastirdi.
selametle...
kıdemsiz üye
Kusura bakma Hazırcılık diye anlama yaptığımı sadece o konu hakkında bilgim yok diye yazıyorum.
sorun galiba biraz fevri davranmam ilk mesajı yazdıktan bir süre sonra zaten çözümü buldum
Tabi bir proje yapıyorum amatör ve kişisel amaçlarım için fakat elimden geldiğince profesyonel birşeyler yapmayı tabiki herkez ister şimdi yapıyorum fakat takıldığım sorunları burda paylaşmaya çalışıyorum öğrenme konusuna gelince elimde delphi 7 anlatım cdsi var ama anlatımı detaysız bir şekilde yaptıkları için neredeyse birşey anlamadım.
Örnek Kod Vermem Gerekiyor Haklısınız fakat Nasıl birşey yapabileceğimi bilmediğim için sordum sadece listeleme üzerine hiçbir çalışmam olmadı..
yinede edit ve Labeldeki bilgileri belli bir formatta listeleme yapabileceğim bir şey nasıl yapabilirim sorusuna cevap verirseniz sevinirim.
Bu arada takıldığım koduda vereyim
comboboxtan neyi seçersem seçeyim gözükmüyor??
iki panelde kayboluyor
sorun galiba biraz fevri davranmam ilk mesajı yazdıktan bir süre sonra zaten çözümü buldum

Tabi bir proje yapıyorum amatör ve kişisel amaçlarım için fakat elimden geldiğince profesyonel birşeyler yapmayı tabiki herkez ister şimdi yapıyorum fakat takıldığım sorunları burda paylaşmaya çalışıyorum öğrenme konusuna gelince elimde delphi 7 anlatım cdsi var ama anlatımı detaysız bir şekilde yaptıkları için neredeyse birşey anlamadım.
Örnek Kod Vermem Gerekiyor Haklısınız fakat Nasıl birşey yapabileceğimi bilmediğim için sordum sadece listeleme üzerine hiçbir çalışmam olmadı..
yinede edit ve Labeldeki bilgileri belli bir formatta listeleme yapabileceğim bir şey nasıl yapabilirim sorusuna cevap verirseniz sevinirim.
Bu arada takıldığım koduda vereyim

procedure TForm1.ComboBox1Change(Sender: TObject);
begin
if combobox1.Text='A' then begin
panel4.visible:=true;
panel3.visible:=False;
end;
if combobox2.text='B' then begin
panel3.visible:=true;
panel4.visible:=False; End;
end;