s.a kolay gelsin arkadaşlar. MsSql Server 2000 ile Xp işletim sistemi kullanıyorum. Yapmış olduğum program ile 10 pc Sqlserver kurulu Xp makinaya bağlanıp çalışıyor. Yeni 2 tane pc geldi onlarında ayarlarını yaptım ancak bu 2 makinada Xp makinaya bağlanamıyor. Ağdan ulaşmaya çalıştığımda ise
"bu uzaktaki bilgisayarın kabul edebileceği sayıda bağlantı kurulmuş olduğundan şu anda daha fazla bağlantı yapılamaz"
şeklinde hata alıyorum. Biraz araştırdım Xp işletim sisteminde ağdan kullanıcı sınırı 10 muş. Acaba bunun başka çözümü varmıdır , Sql Serverda bi ayar yaparsam çalışırmı. Yoksa Xp Server 2003 'mü kurmam gerekiyor. Kolay gelsin.
MsSql Server 2000 ve Xp
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: MsSql Server 2000 ve Xp
Server 2003+ kurman icap ediyor...
S.A MSSQL SERVER 2000 de pc leri aga baglayamaıyorum tez ödevi olarak 5 pc yi baglamam istendi sadece MSSQL SERVER 2000 yapılmasını istiyor hocamız. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
tam olarak ne istediğinizi anlayamadım. sql server 2000'e 5 kullanıcıyla oturum mu açmak istiyorsunuz?
Bu sınırı aşmanın çokta yasal olmayan seçenekleri de var.lom yazdı:s.a kolay gelsin arkadaşlar. MsSql Server 2000 ile Xp işletim sistemi kullanıyorum. Yapmış olduğum program ile 10 pc Sqlserver kurulu Xp makinaya bağlanıp çalışıyor. Yeni 2 tane pc geldi onlarında ayarlarını yaptım ancak bu 2 makinada Xp makinaya bağlanamıyor. Ağdan ulaşmaya çalıştığımda ise
"bu uzaktaki bilgisayarın kabul edebileceği sayıda bağlantı kurulmuş olduğundan şu anda daha fazla bağlantı yapılamaz"
şeklinde hata alıyorum. Biraz araştırdım Xp işletim sisteminde ağdan kullanıcı sınırı 10 muş. Acaba bunun başka çözümü varmıdır , Sql Serverda bi ayar yaparsam çalışırmı. Yoksa Xp Server 2003 'mü kurmam gerekiyor. Kolay gelsin.
Sanırım SQL server'a windows authentication kullanarak bağlanıyorsunuz. SQL serverın kendi kullanıcı yetkilendirme sistemini kullanırsanız, sadece portlar üzerinden servera bağlantı kurulacağından 10 kullanıcı sınırına takılmamanız gerekir. Denemediğim için emin değilim.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
mkysoft'un da söylediği gibi, takıldığınız kısıtlanma durumu SQL ile fazla alaklı olmayıp, Windows'tan kaynaklanmaktadır. Ben de SQL Mode bağlantıda da aynı kısıtlamaya takılıyor diye hatırlıyorum. Bunu deneyeli çok oldu, durumdan tam emin olmamakla birlikte öyle hatırlıyorum. Bağlantı kurarken (SQL kullanıcı adı ve şifre ile) SQL Mode bağlantıyı deneyerek sonucu yazarsanız en doğru bilgiyi vermiş olursunuz.
Şaban Şahin AKMAN