CxGrid Liste Yapma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
akissoftware
Üye

CxGrid Liste Yapma

Mesaj gönderen akissoftware »

Resim

Arkadaşlar s.a. hayırlı cumalar herkese...

Ben bir veritabanım var ve bundaki kayıtları cxgrid kullanarak (bu kayıtlar 1 den 50 ye kadar) listeleme yapıyorum. Ben boştaki bir listeye ise 1 den 50 ye kadar olan ama soldaki listede LİSTELENMEMİŞ sayıları eklemek istiyorum..

Bunu nasıl yapabilirim ?
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Re: CxGrid Liste Yapma

Mesaj gönderen ALUCARD »

listeleme işlemlerini neye göre yapıyorsunuz
table mi yoksa qery mi kullanıyorsunuz.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
akissoftware
Üye

Query kullanıyorum
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Gerçi aradan neredeyse bir sene geçmiş ya..

Olayı tam anlıyamadım. Uygun tabirleri kullanmamışsın.. Veri tabanı mı tablo mu? Eğer bir tablodan bahsediyorsak ki veriler tabloda kayıtlı olur. Yapılmak isteneni tam anlayamadım ama olayı tablo bazında düşünürsen çözüme daha kolay ulaşırsın.. Gene de daha ayrıntılı ve ekran görüntülü yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.

cxGrid tarafta sorun DataController->KeyFieldNames ın atanmamasından da olabilir!
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
akissoftware
Üye

Resim

Resmi ekledim..

Sol tarafta sistemdeki (veritabanındaki) abone numaralarını listeliyorum. Yapmak istediğim 1 den 100 e kadar sayıları sağ taraftaki cxgride eklemek. Fakat sol tarafta olan numaralar haricindekileri listelemek. Mesela sol tarafta 1,2,3,4,5 var bunlar sağdaki listede olmayacak ama 6,7,8,9,10,11 sağ taraftaki listede olacak...

Umarım tam manasıyla anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Kullanılan veri tabanı nedir?
Madem bir Quey ile bilgileri çekiyorsun şöyle yapabilirsin: Bu iş query ile olduğuna göre tek bir tablo ile de olabilir; yani belli şartlardakini saldaki grid de belli şartlardakini sağdaki grid de gösterebilirsin.

Sol taraftaki cxGrid in Query si için;

Kod: Tümünü seç

select * from tablo
where (abone_no >= 1 and abone_no <= 100) and not (sağdaki cxGrid in where i)
bunu şöyle de yazabilirsin..

Kod: Tümünü seç

select * from tablo
where (abone_no >= 1 and abone_no <= 100) and abone_no not in (select abone_no from tablo
where abone_no = her ne ise) 
içteki select soldaki query dekinin where ini içerecek.

İşin özeti birinin where ını yazacaksın, diğerinde olması gerekenler ve artı olarak soldaki where ın tersini eklemelisin.

Bu şekilde düzenlediğin query leri bir tuşa basarak yeniden kapatıp açarsan istediğini yapacaktır. Zaten programın dediğinden dışarı çıkma şansı yok :D
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
ozerarinc
Üye

Mesaj gönderen ozerarinc »

merhabalar,
cxgrid bileşenini hiç kullanmadım, hep dbgridler ile amatörce çalıştım, şimdi cxgridi kullanmak istiyorum ama tablodaki kayıtları cxgrid içerisinde gösteremiyorum. query kullanıyorum.

query içine;
select * from tablo
where (hastasirasi >= 1 and hastasirasi<= 100) yazıyorum, bir türlü cxgridde verileri gösteremedim nasıl ilişkilendiricez, dbgridin datasource'unu bağlayınca direk çalışıyordu bunda bağlama işlemi yokmu?
Yardım ederseniz sevinirim.

Saygılarımla
Delphi Bambaşka....
akissoftware
Üye

Cxgrid üzerinde fare ile sağ tıklayın, "link to datasource" yazan yerden "datasource1" işaretlerseniz hallolmuş olacaktır...

Üstadım sizin yazdığınızı deneyemedim. Müsait olduğumda dener sonucu yazarım buradan.