idTCPServer Bağlantısında şifre kontrolü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
idTCPServer Bağlantısında şifre kontrolü
Merhaba arkadaşlar yapmak istediğim idTCPServer ve idTCPClient ile Belirlediğim bir port üzerinden Bağlantı yapıp Server tarafında MSSQL server 'e bağlanıp Client'in gönderdiği sorguları Server'a iletip dönen sonuçları Stream ile geri döndüreceğim.SQL Sorguları direk WriteLn ile gönderiyorum. Dönen Sonucu MemoryStreamlarda sıkıştırıp Client'a gönderiyorum. Buraya kadar sıkıntı yok. Fikir istediğim kısım ilk bağlantı sırasında Cleintların kullanıcı adı ve şifre ile bu porta bağlanmaları gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim.
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır
Re: idTCPServer Bağlantısında şifre kontrolü
Yapmayı düşündüğünüz sistem için geliştirilmiş arayüzler mevcutta vardı. Güvenlik önmlemlerini de kendi bünyelerinde içeriyorlar ayrıca. Datasnap, Webservis uygulamalarını kullınırsanız işiniz daha kolay olur kaanatindeyim. Kendi sisteminizde, verileri belirli şifrelerlere göre değiştirerek iletebilirsiniz. Tekrarlı veriler şifrenizin çözülmesini kolaylaştırabilir. Ayrıca dikkate almanız gereken daha bir çok şey var:
-Güvenlik
-Hatalı/Eksik gelen veri paketleri
-Yerine ulaşmayan paketler
İlk aklıma gelenler bunlar. Sizin için bunları otomatik yapan datasnap yada webservislerini kullanmanızı tavsiye ediyorum.
-Güvenlik
-Hatalı/Eksik gelen veri paketleri
-Yerine ulaşmayan paketler
İlk aklıma gelenler bunlar. Sizin için bunları otomatik yapan datasnap yada webservislerini kullanmanızı tavsiye ediyorum.
- adelphiforumz
- Üye
merhabalar konu ile belki direkt olarak ilgili olmayabilir fakat bir bilgi sormak istiyorum
idTCPServer componentini yakın bir zamanda proje için kullanmaya çalıştığımda ciddi bir sorunla karşılaştım
eğer bir veritabanı varsa ve bağlanan sayısı 100-200 ise eş zamanlı olarak veritabanına veri gönderip alma kısımlarında sürekli olarak sorun yaşıyorum.
Sorun tam olarak açmış olduğum veritabanı kullanılıyor yada insert sırasında duplicate error yada updatelerde record lock gibi problemler oluşuyor.
Ayrıca eğer ortak alanlar var ise aynı sorunlar buradada çıkıyor.
Bu konuyu nasıl aşabildiniz sırf bu yüzden şu anda projeyi C# ile AsyncCallBak metodları ile yapılandırarak yazıyorum ve halen sürüyor.
Eğer kolay bir yolu varsa benim için delphideki projeye geri dönmek çok geç sayılmayacaktır.
Teşekkürler
idTCPServer componentini yakın bir zamanda proje için kullanmaya çalıştığımda ciddi bir sorunla karşılaştım
eğer bir veritabanı varsa ve bağlanan sayısı 100-200 ise eş zamanlı olarak veritabanına veri gönderip alma kısımlarında sürekli olarak sorun yaşıyorum.
Sorun tam olarak açmış olduğum veritabanı kullanılıyor yada insert sırasında duplicate error yada updatelerde record lock gibi problemler oluşuyor.
Bu konuyu nasıl aşabildiniz sırf bu yüzden şu anda projeyi C# ile AsyncCallBak metodları ile yapılandırarak yazıyorum ve halen sürüyor.
Eğer kolay bir yolu varsa benim için delphideki projeye geri dönmek çok geç sayılmayacaktır.
Teşekkürler
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Yukarıdaki mesajımdada belirtiğim gibi TCP/IP sercer/client nesnelerini kullanarak veri tabanı uygulaması yazmak bana mantıklı gelmiyor. webservisi yada datasnap daha mantıklı. farklı dillerdende erişebilme ihitmali varsa web servisleri daha güzel olacaktır.
Siz yinede TCP/IP üzerinden yapacaksanız multi thread bir uygulama yazın. ayrıca elinizde her kullanıcıyı ayrı porta alın (ftp de passive mod gibi). bir ana portunuz olsun, kullanıcı buradan giriş yaptıktan sonra onu başka porttan haberleşmeye yönlendirin. thread içinde iletişimini gerçekleştirin.
veri tabanı tasarımızdan kaynaklanan duplicate record, locked record sorunları normal programlarda da olabilecek şeylerdir. update işleminden önce gerekli kontroleri yapmalısınız, yada kayıtları girmeden önce kontrol etmelisiniz.
Siz yinede TCP/IP üzerinden yapacaksanız multi thread bir uygulama yazın. ayrıca elinizde her kullanıcıyı ayrı porta alın (ftp de passive mod gibi). bir ana portunuz olsun, kullanıcı buradan giriş yaptıktan sonra onu başka porttan haberleşmeye yönlendirin. thread içinde iletişimini gerçekleştirin.
veri tabanı tasarımızdan kaynaklanan duplicate record, locked record sorunları normal programlarda da olabilecek şeylerdir. update işleminden önce gerekli kontroleri yapmalısınız, yada kayıtları girmeden önce kontrol etmelisiniz.
Sırf bu yüzden C#'a geçmeyin bence. Delphi'de de çok rahat Multi-Threaded uygulamalar geliştirebilirsiniz. Delphi'deki mevcut TThread sınıfıyla bunu yapabilirsiniz ama isterseniz hazır kütüphaneler de mevcut. İlk aklıma gelen OmniThreadLibrary. Veya AsyncCalls library. KUllanmadım ama tahminim AsyncCalls, sizin C#'ta kullandığınız AsyncCallBack methodlara benzerdir...adelphiforumz yazdı:merhabalar konu ile belki direkt olarak ilgili olmayabilir fakat bir bilgi sormak istiyorum
Teşekkürler
There's no place like 127.0.0.1
-
- Üye
Datasnap için bir sorum olacak ben idTCPServer i gelecek cevapları paketleyip internet üzerinden daha çabuk iletilmesi için yazıyorum. Datasnapta döyle bir şey yapabilirmiyip server göndereceği sorgu cevaplarını sıkıştırabiliyormu?
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır