Class içerisindeki yordamlar. (Çözüldü)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Rew33
Üye

Class içerisindeki yordamlar. (Çözüldü)

Mesaj gönderen Rew33 »

herkese iyi günler...
şöyle bir class'ım var

Kod: Tümünü seç

type
  THPanel = Class(TPanel)      
    P: TPanel;
    C: TComboBox;
    L: TLabel;
   .
   .
   .
  private
    procedure CChange(Sender: TObject);
    procedure LClick(Sender: TObject);
    constructor create(Owner: TComponent);
  End;
bunu da

Kod: Tümünü seç

var
  PP: THPanel;
begin
  PP := THPanel.create(FlowPanel1);

gibi bir kodla çalıştırıyorum.

burda bir panel oluşturup üzerine bir iki bileşen ekliyorum ve bileşenlerin gerekli yordamlarına kodları yazıyorum.
bir değişken tanımlayıp bunuda çalışma zamanında create ediyorum kodlar düzgün çalışıyor buraya kadar bir sorunum yok,
aynı classtan bir başka değişken tanımlayınca panel yine istediğim şeiklde gözüküyor ve yordamlar çalışıyor ama bu seferde ilk oluşturduğum paneldeki yordamları çalıştırıncada yine son oluşturduğum nesener etkileniyor.

class ta kullandığım yordamları nasıl yazmalıyım ki aynı clastan istediğim kadar üretsemde herbirinin yordamları kendini etkilesin.
En son Rew33 tarafından 03 Haz 2011 09:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim.
SOKRATES
Kullanıcı avatarı
Rew33
Üye

Re: Class içerisindeki yordamlar

Mesaj gönderen Rew33 »

sorunu çözdüm,aynı sorunu yaşayan olursa diye çözümünü yazıyorum.
sorun benim biraz kolaya kaçmamdan kaynaklanıyormuş.yukarıda ki class'ın içerisinde kullandığım bir de popup menü vardı,bu popup menüyü classın create yordamında oluşturmuyordum, formun üzerine atıp gerekli ayarları yapmıştım.onclick yordamınıda classın içerisinden ayarlamıştım.bundan dolayı
bu popup menünün itemlerine tıklayınca hep son oluşturduğum nesneler etkileniyordu.popup menüyü classın create yoramında oluşturunca sorun çözüldü...
Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim.
SOKRATES