s.a.
kendi kullandığım küçük bir program yaptım.ve access veritabanı kullandım.veritabanında geçici bir tablo var ve işim bittiğinde tabloyu boşaltıyorum.
ADOCommand ın commandtext değerine delete from GECICI yazdım ve dm.ADOCommandYeniSatis.Execute; yaptıgım zaman tabloyu boşaltıyor ancak değişiklikler dbgride yansımıyor.programı açıp kapattığım zaman dbgrid boşalmış oluyor.
aynı işi ADOQuery ile yapmak istiyorum,sql alanına delete from GECICI yazıp çalıştırıyorum.ancak bu sefer commandtext does not return a result set diye hata veriyor ve yine dbgrid yenilenmiyor.
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.herkese iyi çalışmalar.
ADOCommand ve yenileme sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: ADOCommand ve yenileme sorunu
DBGrid'in bağlı olduğu dataset i Close - Open ile kapatıp açarsanız tazeleme olacaktır ama ADO bileşenine bağlı ise sadece Requery ile de bu tazeleme sağlanabilir. Mesela DBGrid bileşeniniz ADOQuery1'e bağlı olsun,kodu yeterli olacaktır. Bu kod ADOTable, ADODataSet gibi diğer ADO bileşenlerinde de çalışmaktadır.
Kod: Tümünü seç
ADOQuery1.Requery;
Şaban Şahin AKMAN
adoquery kullandıgım zaman "commandtext does not return a result set" diye bir hata alıyorum.o yüzden adocommand kullanmıştım.dataseti açıp kapatıyorum gene yenilenmiyor.bağlantı için adotable kullanmıştım.acaba adotable yerine adoquery mi kullanmalıyım.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Requery ADOTable için de geçerli bir metoddur. Eğer gridin bağlı olduğu dataset üzerinde bu işlemi yapmazsanız kayıtların yenilendiğini de göremezsiniz. ADOTAble1.Requery; yazarak deneme yaparsanız görebileceksiniz. ADOQuery ise SQL özelliğine yazdığınız sorguya göre çalışır. Bağlantısı ve sorgusu doğru olduktan sonra hata almadan ADOQuery kullanabilirsiniz. Bundan sonraki çalışmalarınızda aklınızda bulunsun.sabanakman yazdı:... Bu kod ADOTable, ADODataSet gibi diğer ADO bileşenlerinde de çalışmaktadır.
Şaban Şahin AKMAN