Arkadaslar,
Access veritabani kullaniyorum, olusturdugum veritabani dosyasina connectionstring nesnesi ile baglaniyorum... Sorum su :
Bu dosyam icin (-ki dosyamin adi veritabani.mdb) Alias tanimlayabilir miyim ?
Beni bu konuda aydinlatacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim.
Access Veritabani ve Alias
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Access Veritabani ve Alias
windowsdaki ODBC ekranını kullanarak bir DNS tanımlarsanız bunu connection string içinde direk kullanabilirsiniz.
gibi
Kod: Tümünü seç
Provider=MSDASQL.1;Persist Security Info=False;Data Source=Access Dosyam
-
- Üye
Gecmiste Access 'ta hazirlanmis bir veritabani dosyasina ulasmak icin ODBC 'de DSN tanimi yapip, BDE bilesenlerini kullanmak yeterli geliyordu. Programlamayi askiya aldigim uzun bir aradan sonra (yaklasik olarak 3 sene gibi) su zamanlarda hic kullanmadigim ADO bilesenleri calismaya karar verdim ki sanirim hata yaptim.
Dediginiz islemi yaptim, daha onceden tanimlamis oldugum DSN 'yi soylediginiz bicimde connectionstring bileseni icinde kullandim, baglanti sinamasi basarili olmasina ragmen " Project otomasyon.exe raised exception class EVariantError with message 'Invalid variant type conversion' process stopped. Use Step or Run to continue " diye bir uyari aldim.
Normal sartlarda onerdiginiz metod calisiyor, bunu deneme sansim oldu. Bu uyaridan kurtulmanin yolu da programdaki ADOTable bilesenlerine tum alanlari eklemekle mumkun. (ADOTable->Sag Click->Fields Editor->Add All Fields)
Proje bitim asamasina gelmemis olsa; ya her seyi bu yontem uzerine kurgular ya da BDE bilesenlerini kullanarak yoluma devam ederdim; ama bu saatten sonra risk almak cok zor. Ayrica ilginiz ve oneriniz icin de tesekkur ederim.
Dediginiz islemi yaptim, daha onceden tanimlamis oldugum DSN 'yi soylediginiz bicimde connectionstring bileseni icinde kullandim, baglanti sinamasi basarili olmasina ragmen " Project otomasyon.exe raised exception class EVariantError with message 'Invalid variant type conversion' process stopped. Use Step or Run to continue " diye bir uyari aldim.
Normal sartlarda onerdiginiz metod calisiyor, bunu deneme sansim oldu. Bu uyaridan kurtulmanin yolu da programdaki ADOTable bilesenlerine tum alanlari eklemekle mumkun. (ADOTable->Sag Click->Fields Editor->Add All Fields)
Proje bitim asamasina gelmemis olsa; ya her seyi bu yontem uzerine kurgular ya da BDE bilesenlerini kullanarak yoluma devam ederdim; ama bu saatten sonra risk almak cok zor. Ayrica ilginiz ve oneriniz icin de tesekkur ederim.
Evet ADO pek mantıklı değil, performans açısında da iyi olmaz.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Access kullanımlarımda sadece JET üzerinden bağlanmaktayım
.

Kod: Tümünü seç
Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=c:\Deneme.mdb;Persist Security Info=False
Şaban Şahin AKMAN