slm arkadaşlar, fikrinize ihtiyacım var paylaşırsanız sevinirim.
Stok değiştir isminde bir formum var, değiştirilecek stoğun bilgilerini bu formdaki editlere çekerek kullanıcının değişiklik yapmasını sağlıyor ve kaydettiriyorum. Formumda 9 tane edit var ve hepside tabledaki farklı alanlardan ve farklı tipteki ( integer, string, currency )bilgileri çekiyor. Amacım, kayıtlı olan bir stokta değişiklik yapıldığında, stoğun sadece değişen kısmını ayrı bir dataya kaydetmek.
şöyle bi fonksiyon yazmayı düşünüyoruma ama alanlar farklı tipte olduğu için ve stoğun tek bir alanı değil belki de beş alanı değişebilir düşüncesiyle takılıp kaldım. iç içe bir sürü döngü kurmak sanırım programı baya bir yavaşlatır. Sizce nasıl yapmalıyım.
function değişen (değişenkısımlar)
edit1 dekini al, table daki adı.asstring alanında bak bakalım değişmişmi değiştiyse değişen kısımlar değişkenine ekle
edit2 dekini al, table daki kilo.asinteger alanında bak bakalım değişmişmi değiştiyse değişen kısımlar değişkenine ekle
edit3 dekini al, table daki tutar.ascurrency alanında bak bakalım değişmişmi değiştiyse değişen kısımlar değişkenine ekle
end;
fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Bu sorgulama için fikir arıyorum
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Bu sorgulama için fikir arıyorum
s.a.
bu tarz işlemler için triggerları kullanabilirsiniz.
klay gelsin.
bu tarz işlemler için triggerları kullanabilirsiniz.
klay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Re: Bu sorgulama için fikir arıyorum
teşekkürler