Formda Yapılan Değişikliklerin Korunması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Formda Yapılan Değişikliklerin Korunması
Selamlar Arkadaşlar,
Formada checkbox, listview içinde checkboxlı satırlar var ve bunları seçtikten sonra formu kapatıp ana forma döndügümde o bilgilerin o formda tutulmasını nasıl saglayabilirim? Demem o ki, bi sorgu için kriterler seçicem, ana forma dönücem sonra unuttugum varsa eger tekrar girip degişiklik yapıcam ama eski haliyle gelmesi gerek. Bunu kriter formu her açılışında sıfırlanmadan açılmasını nasıl saglayabilirim? Database de tutmamam gerek, bunun bi yolu var mı?
Ve kriter formunda seçtigim degerleri (birden fazla,hatta bi kısmı stringList de olabilir) ana formda nasıl kullanabilirim? Kriter formunu kapatınca o seçili degerlere ulaşabiliyomuyuz?
Formada checkbox, listview içinde checkboxlı satırlar var ve bunları seçtikten sonra formu kapatıp ana forma döndügümde o bilgilerin o formda tutulmasını nasıl saglayabilirim? Demem o ki, bi sorgu için kriterler seçicem, ana forma dönücem sonra unuttugum varsa eger tekrar girip degişiklik yapıcam ama eski haliyle gelmesi gerek. Bunu kriter formu her açılışında sıfırlanmadan açılmasını nasıl saglayabilirim? Database de tutmamam gerek, bunun bi yolu var mı?
Ve kriter formunda seçtigim degerleri (birden fazla,hatta bi kısmı stringList de olabilir) ana formda nasıl kullanabilirim? Kriter formunu kapatınca o seçili degerlere ulaşabiliyomuyuz?
Re: Formda Yapılan Değişikliklerin Korunması
merhaba,
denemedim ama, show ve hide yaparak sanırım dediklerinizi yapabilirsiniz.
denemedim ama, show ve hide yaparak sanırım dediklerinizi yapabilirsiniz.
Bahsettiğin kriter formunu açıp kapatırken kullandığın kodlara göre değişir. Eğer kriter formunu programını ilk açtığında create edip daha sonra program içerisinde bu ekrana geçmek istediğinde sadece formu show ile açıp, close veya hide ile kapattığında nesnelere erişmeye devam edebilirsin. Free parametrelerini kullanmadığın sürece sen değiştirene kadar nesne içerikleri aynı kalır.
Çok Tşk ederim. Peki uygulamayı tamamen kapatınca yeniden açınca o kriterlerin hala seçili olması için sadece veritabanı mı kullanmak zorundayız, yoksa başka bi yolu varmıdır?
merhaba;
öyle bir durumda veritabanıda iş görür ama ben genelde bu tip işler için ini file kullanırım, sende o şekilde yapabilirsin.
öyle bir durumda veritabanıda iş görür ama ben genelde bu tip işler için ini file kullanırım, sende o şekilde yapabilirsin.
esistem yazdı:merhaba;
Hmm.. Tşk ederim.. İlk önce ini file ın nasıl kulllanıldıgını ögrenmem gerekecek, yol gösterecek bi kaynak biliyomusunuz?
merhaba;
google da "ini file delphi" türkçe sayfalar diye arattım karşıma şu link geldi bak,
viewtopic.php?t=6687
google da "ini file delphi" türkçe sayfalar diye arattım karşıma şu link geldi bak,
viewtopic.php?t=6687
esistem yazdı:merhaba;
viewtopic.php?t=6687
Eyvallah kardeş çok tşk ederimm.
Son bişey daha sormak istiyorum bu konu ile ilgili, ini dosyalarını şifreleyebilme gibi bi şansımız var mı? Program bilgilerini regedit degilde ini de tutsam, notepad ile yada herhangi bi text editörü ile açılmasını engelleyebilirmiyim?
merhaba;
Dosya şifreleme bilemiyorum yapılaiblirmi ama içeriği kendiniz şifreleyebilirsiniz xor kullanarak. En azından içine bakıldığında ne olduğu anlaşılmaz.
Dosya şifreleme bilemiyorum yapılaiblirmi ama içeriği kendiniz şifreleyebilirsiniz xor kullanarak. En azından içine bakıldığında ne olduğu anlaşılmaz.