Programdan EXE calistirma sorunu -
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Programdan EXE calistirma sorunu -
Selamlar sorunum şu;
ben programdan bir exe yi açmaya çalışıyorum fakat bir sorunla karşılaştım. Sorun şu ; exe yi açarken exe nin yanında bulunan dosyadaki log ları okumuyor ve hata veriyor. Yani şöyle diyim, program normal açarken sorun yok fakat delphi ile açmaya calıstığımda, diyelimki bir program LOG adlı klasörden kayıtları okuyor programim ile acamaya calistiğimda sanki LOG dosyasını bulunamıyorum gibi yapıyor ve LOG File not found hatası verip kapanıyor.
Buna nasıl bir çözüm bulurum ?
Exe calıstırma yöntemlerinden winexec ve shellexecute apini denedim ikisindede olmadı.
Teşekkurler şimdiden
ben programdan bir exe yi açmaya çalışıyorum fakat bir sorunla karşılaştım. Sorun şu ; exe yi açarken exe nin yanında bulunan dosyadaki log ları okumuyor ve hata veriyor. Yani şöyle diyim, program normal açarken sorun yok fakat delphi ile açmaya calıstığımda, diyelimki bir program LOG adlı klasörden kayıtları okuyor programim ile acamaya calistiğimda sanki LOG dosyasını bulunamıyorum gibi yapıyor ve LOG File not found hatası verip kapanıyor.
Buna nasıl bir çözüm bulurum ?
Exe calıstırma yöntemlerinden winexec ve shellexecute apini denedim ikisindede olmadı.
Teşekkurler şimdiden
En son SPAWN33 tarafından 18 Tem 2011 12:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: PROGRAMDA EXE CALISTIRMA SORUNU - DEGISIK BIR SORUN
Kod: Tümünü seç
Pchar('UygulamanınTamYolu')
s.a.
soru başlığını kurallara uygun şekilde değiştirirseniz sevinirim
kolay gelsin.
soru başlığını kurallara uygun şekilde değiştirirseniz sevinirim
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
denedim maalesef olmadı.G.Arkas yazdı:; şeklinde deneyiniz.Kod: Tümünü seç
Pchar('UygulamanınTamYolu')
Re: Programdan EXE calistirma sorunu -
yokmu arkadaşlar bir fikri olan...
programı çalıştırırken başlama dizinini, currentdizini kontrol edin. sizin program ile bahsettiğiniz program aynı dizindeler mi?
muhtemelen bahsettiğiniz program dosya ya yol(path) vermeden direk adı ile çağırıyor. yukarda bahsettiğim dizinler set edilmediği için dosyayı bulamıyor. eğer mesaj veriyorsa verdiği mesajdaki yolu bir kontrol edin.
muhtemelen bahsettiğiniz program dosya ya yol(path) vermeden direk adı ile çağırıyor. yukarda bahsettiğim dizinler set edilmediği için dosyayı bulamıyor. eğer mesaj veriyorsa verdiği mesajdaki yolu bir kontrol edin.
Hayır programlar aynı dizinde değil, zaten aynı dizine koyunca sorun ortadan kalkıyor. Şu dizin olayını biraz daha açarmısınız rica etsem.
s.a.
setcurrentdir metodu(:ara google setcurrentdir) ile aktfi dizini progrmaın olduğu dizine set etmeyi deneyin.
setcurrentdir metodu(:ara google setcurrentdir) ile aktfi dizini progrmaın olduğu dizine set etmeyi deneyin.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Selamün aleyküm...
olarak deneyebilirmisiniz ?
//PAnsiChar yerine PWideChar !
Saygılar..
Kod: Tümünü seç
ShellExecuteW(handle, 'open', PWideChar('C:\Program.exe'), '', '', SW_SHOWNORMAL);
//PAnsiChar yerine PWideChar !
Saygılar..