TDatamodule, TQuery access violation..Seçimler sıfırlanıyor.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
neu84
Üye

TDatamodule, TQuery access violation..Seçimler sıfırlanıyor.

Mesaj gönderen neu84 »

Selam arkadaşlar,
Anaformumda bi form açılıyor ve oradan kriterler belirliyorum. bu kriterleri Listview de checkbox ile de belirliyorum. Bu kriter formunun onactive eventına db den veri çagıran proc larım var ve gelen sonuçları listview e aktaran döngüler var. Ancak formu kapatıp açtıgımda bütün seçenekler yokoluyo, sanırım onactivedeki proc lar ve döngüler devreye giriyor tekrardan herşeyi sıfırlıyor. o kodların hepsini kriter formumun oncreate ine koyup denedim bu seferde access violation hatası veriyor, QuerySaticilariGetir.SQL.Clear; satırında takılıyor. acaba datamodule u başka bi yerde mi create etmem gerek? yada onactive deki kodlarımı başka bi eventta mı kullanmam gerekir? Önerileriniz nedir?

Kod: Tümünü seç

with DM1 do
    begin
      QuerySaticilariGetir.SQL.Clear;
      QuerySaticilariGetir.SQL.Add('select * from Saticilar');
      try
      QuerySaticilariGetir.Open;
      SetLength(lstSaticiListesi,QuerySaticilariGetir.RecordCount);
          for I := 0 to QuerySaticilariGetir.RecordCount - 1 do
            begin
              lstSaticiListesi[I].SaticiRumuzu:=QuerySaticilariGetir.Fields[0].AsString;
              lstSaticiListesi[I].SaticiAdi:=QuerySaticilariGetir.Fields[1].AsString;
              lstSaticiListesi[I].SaticiSoyad:=QuerySaticilariGetir.Fields[2].AsString;
              QuerySaticilariGetir.Next;
            end;
      except on E: Exception do
      end;
    end;
neu84
Üye

Re: TDatamodule, TQuery access violation..Seçimler sıfırlanı

Mesaj gönderen neu84 »

slm, arkadaşlar sorunu çözdüm ama biraz ilkey bi yöntem oldu, ana formuma global boolean bir degişken tanıttım. anaformda create te false dedim. kriter formunu açmak için tıkladıgım butonda eger bu false ise true yap ve işlemleri gerçekleştir dedim, true ise işlemleri tekrarlama dedim ve oldu. Başka yolla daha güzel bi çözümü olan varsa onu da denemek isterim..
neu84
Üye

Re: TDatamodule, TQuery access violation..Seçimler sıfırlanı

Mesaj gönderen neu84 »

s.a, arkadaşlar sorunu hallettim ama sormak istedigim bişey, böyle durumlarda boolean bi degişken atayıp kullanmak her zaman için verimli olabilir mi? Dejavantajları varmıdır, bi çok kez kullanmak zorunda kaldım başka çözüm yolu bulamadıgım için, bu yüzden ögrenmek istiyorum. :)