webbrowserda proxy kullanılabilirmi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

webbrowserda proxy kullanılabilirmi

Mesaj gönderen Lord_Ares »

merhaba,
delphi componenti olan webbrowser ile kendime özgü bir tarayıcı yapmak isitorum. Tek sorun şu .
webbrowser internete çıkarken proxy üzerinden çıksın.Sitede arama yaptım fakat net bir bilgi göremedim. Bu konu hakkında bilgisini veya örneğini paylaşabilecek arkadaşlar şimdiden teşekkür ediyorum.
Lord_Ares
Üye

Re: webbrowserda proxy kullanılabilirmi

türkiyede programcılık çok zoRRR, yine cevap bulamdım. Heryneyse yinede çok teşekkürler.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

:D
Yurdışında zorla öğretiyorlarmış, oraya bakın isterseniz. Webbrowser nesnesinin bildiğim kadarıyla proxy özelliği yok. Ama siz internet seçeneklerinden proxy ayarları girerek bir deneme yapıın, belkide windowsdan okuyordur proxy ayarlarını. Ayrıca daha gelişmiş browser nesneleri var onlardan birini kullanın.
Lord_Ares
Üye

bu cevabınızda, amacınızın dalga geçmek mi yardım etmek mi olduğunu bariz belli ediyor. Türkiyede zor olmasının nedeni, sizin yaptınız gibi dalga geçerek yardım etmemeleri sanım.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Cevap bulamamış olmanızı Türkiye'ye bağlamış olmanız garip geldi sadece. Ayrıca yardım etmediğimi idda etmek haksızlık olur. Sizin aradığınız hazır yazılmış kodlarsa malasef veremeyeceğim. Eğer google'a delphi,browser ve proxy kelimelerini yan yana yazıp arasaydınız 5. sıradaki sayfanın işinize yarayabileceğini anlayabilirdiniz. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

EmbeddedWB kullanın onda Proxy desteği vardı yanılmıyorsam.

http://www.torry.net/pages.php?s=90
Resim
Lord_Ares
Üye

G.arkas teşekkürler fikrin için hemen inceleyeceğim.
sayın mkysoft bahsetmiş olduğunuz örneği incelemiş ve denemiştim,o örnek authorization desteği uyumlu değil. (sadece proxy için söylüyorum ms sitesinde bu konu tartışıldı decomp edilip yeniden duzenlenirse olabilir sonucu çıktı.) bulamadığım için burada sormuştum, google varlığının farkındayım. yardımlarınız için yinede teşekkürler
Lord_Ares
Üye

arkadaşlar aramadığım site kalmadı, bulamıyorum yardımcı olabilcek varmı. Embededwb de sorun varmış yeni bir yama yapmam gerekiyormuş aksi halde düzgün çalışmıyormuş( programcılık bilgim yama için yeterli değil).
proxy kullanarak webbrowserda internete çıkmak istiyorum. Nasıl yaparım.
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Delphi sürümün nedir? EMbeddedWB de hiçbir sorun yaşamıyorum ben. Yıllardır kullanıyorum.

+ İnternete Proxy ile Webbrowser olmadan çıkmak istiyorsan zaten İdhttp kullanabilirsin. Tüm webbrowser componentleri Internet Explorer kullanır. Dolayısıyla IE nin proxy ayarını yaptığında senin uygulamanda o proxy ile çıkar internete.

Saygılar.
Resim
Lord_Ares
Üye

xp işletim sistemi üzerinde delphi 7 Enterprise kullanıyorum. webbrowser componentinin proxysettings özelliğinde sorun varmış yabancı forumlarda buna patch yapman gerektiği yazılmış. Sorunda şu ,
1) componentin proxy settings ayarlarına proxy atayıp herhangi bir siteye bağlanıyorsun diyelim, site yüklenmeye başlıyor, tam açıldığı sırada internet expolerer bu sayfayı yuklemeyi durdurdu hatasını verip, sayfa görüntülenemiyor diyerek bağlantıyı sonlandırıyor. ( ilginç olan , google gibi az içerikli sayfalarda yüklemeyi tamamlıyor sorunsuz gösteriyor.sanırım yükleme için belirlenmiş bir time out değeri var )

2) whatismyip gibi bir siteye girip ipnize baktığınızda, proxy nedeni ile farkıl bir ipde olduğunuzu görüyorsunuz, fakat bu sitede olduğu gibi ipnizi gösteren herhangi bir forumda baktığınızda kendi ipnizi görüyorsunuz oysa proxy arkasından geliyor olmam gerek)

şirket pc lerinde güvenlik politakaları atanmış ve değişiklik kısıtlanmış durumda olduğu için İe proxy ayarlarını değiştiremiyorum. Bu yüzden böyle bir projeye adım attım. idhttp ile bir çok örnek var fakat webbrowser ile yok.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Şimdi şöyle bir durum var yalnız :!:

Eğer şirketinde bir güvenlik duvarı yada proxy server var ise sen zaten proxy kullanamazsın. Ama proxy server yok ise TİB' in yasakladığı siteler dışında her yere girebiliyorsan şu şekilde yapabilirsin sana bir örnek hazırladım ekten indirebilirsin.

http://www.hidemyass.com servisini webbrowserine entegre edip oradan sitelere çıkış yaparsan her yere girebilirsin. İz de bırakmazsın. Free Proxy servisidir.

Resim
Dosya ekleri
HideMyAss.rar
(248.54 KiB) 113 kere indirildi
Resim
Lord_Ares
Üye

özel bir güvenlik duvarı yada proxy server yok, sadece windowsta araçlar sekmesinden bazı özellikleri kulanmamız için msconsoldan deactive ayar yapılmış. Bu örneğini şuan evimde deniyorum salt modem ve kendi pc den, emin olmak için virus yazılımımı kaldırdım. Güvenlik duvarlarını hem modem hem pc den kapattım. Şöyle bir hata alıyorum http://imageupload.org/?d=1265D08A1 ve sonra boş bir sayfa çıkarak Bu program websayfasını görüntüleyemez diyerek kalıyor.
Birde her sitede ip gizlemiyor whatismyip de farklı bir ipden geldiğim görüyor fakat, forumlarda bakıyorum kendi ip numaram ile mesaj attığımı görüyorum şuan.
Yinede örnek için çok teşekkürler eline sağlık. Keşke olsaydı.