S.A.
Kasa Defteri isimli bir formum var. Burada yapılan satışlar ve o satışlara ait detayları, 2 adet maskedit kullanarak filtrelemek istiyorum. 3 adet adodataset oluşturdum. Bunları birbirleri ile ilişkilendirdim. Maskeditlere gireceğim iki tarih arasına göre adodatasetin birisinde filtreleme yaptıracağım ve adodatasetlere bağladığım dbgridlerden de sonuçları izleyeceğim. Bu işlemi nasıl yapabilirim??
Adodataset Filtreleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Adodataset Filtreleme
Bu işlem için Tquery kullanmayı düşündünüz mü? Ben hiç TAdoDataset nesnesini kullanmadım diye aklım hemen Tquerye düştüde, o yüzden sordum. sql yazarak rahatlıkla yapabilrisiniz.
adodasetin kullanımını pek bilmiyorum ancak şu şekilde bişey olması gerekiyodu. Yanlış olabilir..adoquery ile farkını anlamadım bi türlü.
adodasetin kullanımını pek bilmiyorum ancak şu şekilde bişey olması gerekiyodu. Yanlış olabilir..adoquery ile farkını anlamadım bi türlü.
Kod: Tümünü seç
ADODataSet1.CommandText:='SELECT * FROM Stok Where KayitTarihi BETWEEN ''%'+Edit1.Text+'%'' AND ''%'+Edit1.Text+'%''';
ADODataSet1.Open;
Re: Adodataset Filtreleme
Hocam asıl benim aradığım şu..:
Forma koyduğum 2 adet maskedit ile iki tarih arasını şu şekilde filtreleyebiliyorum (paradoks ile)...:
Şimdi paradoksta uyguladığım bu yöntemi access vt'ye göre değiştirmem gerekiyor ancak adodataset için setrange ve applyrange procedure'leri kullanılamıyor. Bu procedure'ler yerine aynı işlevi gerçekleştirebilecek ne kullanmalıyım??
Forma koyduğum 2 adet maskedit ile iki tarih arasını şu şekilde filtreleyebiliyorum (paradoks ile)...:
Kod: Tümünü seç
table2.open;
table2.IndexName:= 'TARIHINDEX2';
table2.SetRange([Maskedit1.Text],[Maskedit2.Text]);
table2.ApplyRange;