Merhaba arkadaşlar,
bildigimiz üzere Tstringlist nesnesine add ile deger ekliyoruz ve indexleri kendi kendine yükseliyo. Arrayde ise index nosunu kendimiz veriyoruz. bi record type oluşturdum adı,soyadı diyelelim. bunu array olarak tanıtıp kullanabiliyorum. ancak ben Tstringlist kullanmak istiyorum, TstringList e de adi,soyadi diyerek iki sütun gibi veri ekleyebilirmiyim bi yolu varmı?
TstringListe çiftli deger yollamak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: TstringListe çiftli deger yollamak
s.a.
@sadettinpolat ın bir makalesi vardı comboboxları lookupcombobox gibi kullanmak hakkında.
kendiniz bir record tnaımlar bu recorddan oluşturduğunuz dataları tstringlist in object ine atar text olarakta adı ve soyadını beraber göstererek yapabilirsiniz.
biraz araştırma ve çalışmanız gerekecek.
@sadettinpolat ın bir makalesi vardı comboboxları lookupcombobox gibi kullanmak hakkında.
kendiniz bir record tnaımlar bu recorddan oluşturduğunuz dataları tstringlist in object ine atar text olarakta adı ve soyadını beraber göstererek yapabilirsiniz.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
A.s. Cevap için çok tşk ederim. Tstringlist e obje olarak atmakta bi nevi yine işin içine indexleri karıştırıyor sanırım. ada ve soyada ayrı ayrı ulaşabilmem gerekiyo. tek bi string halinde olursa işime yaramiycak hiç.. array ve record type ve manuel bi sayaç kullanarak yaptım ama bu manuel sayaçlar bana pek stable gelmiyo, bu nedenle işin içinde sayaç olmasını istemiyodum. tstringlist içinde obje kullanmayı denemedim hiç, onu da bi denerim, lazım oluyo hep bu tür şeyler.. yapamayınca da yavaşlatıyor.aslangeri yazdı:s.a.
delphi 2010 kullanıyorsanız (belki 2009da da vardır emin değilim)
şeklinde kullanabilirsiniz...
Kod: Tümünü seç
uses Generics.collections,Generics.defaults;
type
TKisi=record
Ad:string;
Soyad:string;
end;
TKisiList=TList<TKisi>;
var
liste:TKisiList;
procedure KisiEkle(ad,soyad:string);
var
k:TKisi;
begin
k.Ad:=ad;
k.Soyad:=soyad;
liste.add(k);
end;
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

@unicorn64
Çok teşekkür ederim,bu da çok işime yarayacak, böyle bişeyin sadece c# ta oldugunu sanıyodum ve sinir oluyodum delphide yok diye, demekki ben bilmiyomuşum.. Çok sagolun..,
Çok teşekkür ederim,bu da çok işime yarayacak, böyle bişeyin sadece c# ta oldugunu sanıyodum ve sinir oluyodum delphide yok diye, demekki ben bilmiyomuşum.. Çok sagolun..,