selamun aleykum
emarcodero 2010 a gectim ve projelerimi aktarıyorum.
Firebird icin dbexpress(IB componentleri) var ama IBDac in daha performanslı oldugunu düşünüyorum.
Ama kararsız kaldım devartın IBDAC mı alayım yoksa yine devartın dbExpress driver for Interbase toolunumu. Anlamadım ki hangisi doğru seçim, aralarında ne fark var .
Teşekkür ederim
IBDAC mı dbExpress driver for Interbase mi?
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: IBDAC mı dbExpress driver for Interbase mi?
uygulamaniz baska veritabanlarina destek vermesi soz konusu degilse , sadece firebird ile calismayi dusunuyorsaniz , performans , hiz ve firebirdin tum ozelliklerini sonuna kadar kullanmak istiyorsaniz firebird icin ozel olarak gelistirilmis kutuphanelerden birini kullanabilirsiniz. bu tip ihtiyaclariniz yoksa dbxpress uzerinden baglantiyi tercih edebilirsiniz.
derken abi codegearin icinde ki IBDataSet den bahsediyorsun değilmi.sadettinpolat yazdı: bu tip ihtiyaclariniz yoksa dbxpress uzerinden baglantiyi tercih edebilirsiniz.
benim tam cözemediğim devartın dbExpress driver for Interbase toolu ile IBDAC ın arasındaki fark ne hangisini satın alacaz.
teşekkür ederim.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
hayir. dbexpress surucusunden bahsediyorum. codegearin icinde ki ibdatasetin resmi olarak firebird destegi yok zaten.musti yazdı:derken abi codegearin icinde ki IBDataSet den bahsediyorsun değilmi.sadettinpolat yazdı: bu tip ihtiyaclariniz yoksa dbxpress uzerinden baglantiyi tercih edebilirsiniz.
Tesekkür ederim
yani IBDAC alacaz performans daha iyi olsun diye
ama kızma
net anlamadım yinede.
www.devart.co m sitesine girdim
dbExpress driver for Interbase toolu ile IBDAC ın arasındaki fark ne fiyatlarda aynı
tam anlamadım.
ama kızma

www.devart.co m sitesine girdim
dbExpress driver for Interbase toolu ile IBDAC ın arasındaki fark ne fiyatlarda aynı
tam anlamadım.
Tesekkür ederim
su ana kadar sorunsuz olaradak IBDataset ve bilesenlerini kullanıyorum her ne kadar firebir desteği yok densede ben sorun yasamadım 1 kac yıldır. ama iyi olsun diyorum
ama kızma
net anlamadım yinede.
http://www.devart.co m sitesine girdim
IBDAC daha kolay kullanımı ve daha iyi iken neden DBExpress data explorer da FBConnection icin tool alınsın ki ?
su ana kadar sorunsuz olaradak IBDataset ve bilesenlerini kullanıyorum her ne kadar firebir desteği yok densede ben sorun yasamadım 1 kac yıldır. ama iyi olsun diyorum
ama kızma

http://www.devart.co m sitesine girdim
IBDAC daha kolay kullanımı ve daha iyi iken neden DBExpress data explorer da FBConnection icin tool alınsın ki ?
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
ilk mesajimda bunun cevabini verdim aslinda.musti yazdı: IBDAC daha kolay kullanımı ve daha iyi iken neden DBExpress data explorer da FBConnection icin tool alınsın ki ?
ibdac kullanirsan uygulaman sadece firebird/interabse ile calisir
dbexpress kullanirsan dbexpress surucusu olan butun veritabanlari ile uygulaman calisir.
tesekkür ederim.