varyemez yazdı:web servislerini sedece bilgi çekmek amaçlı diye algılamayın. Tamam , daha çoğunlukla sadece karşıdan okuma şeklinde kullanılıyor ama , aynı şekilde bilgi girişi , dosya ialış verişi için de kullanılabiliyor. Buradaki her bir fonksiyona parametre/ler gönderirsiniz ve karşılığında birşeyler gelir (parametre , değer , sabit , dosya vs. şeklinde). rss de de benzer durum var ama sadece okuma amaçlı. siz wsdl ve diğer dökümanları inceleyerek her bir procedurun , fonksiyonun ne yaptığını bilip ona göre görnderip alma yapınızı hazırlarsınız.
hmmm anladım, şimdi daha bi anlaşılır oldu, tşk ederim.. bi de wsdl dökümanını inceleyip neler oldugunu anlamayı ögrenmek lazım demekki.. baktım baktım bi anlam veremedim açıkcası .. Cevap için tşk ederim..
Direkt wsdl i okuyup ta birşeylere başlamak biraz zor , onun yerine wsdl i import edip (delphi ile veya başka tools yardımıyla) oluşan type ve class ları çözmek daha mantıklı, herkes de öyle yapıyordur zaten. http://www.eviware.com/ bu adresten indirebilirsin ufak bir program.. hazır wsdl leri import edip direkt komut gönderebiliyorsun , davranışını , huylarını izleyebilirsin web servisinin
varyemez yazdı:Direkt wsdl i okuyup ta birşeylere başlamak biraz zor , onun yerine wsdl i import edip (delphi ile veya başka tools yardımıyla) oluşan type ve class ları çözmek daha mantıklı, herkes de öyle yapıyordur zaten. http://www.eviware.com/ bu adresten indirebilirsin ufak bir program.. hazır wsdl leri import edip direkt komut gönderebiliyorsun , davranışını , huylarını izleyebilirsin web servisinin
TurkiyeJokey.tjk.www.Sonuc at = new TurkiyeJokey.tjk.www.Sonuc();
Response.Write(at.GetAltiliGanyan("11.02.2010",1));
bi butona tıkladıgımda gelmesi lazım. hiç bişey gelmiyo. tarihi tahminen yazdım. o yazdıgım ikinci parametrede hipodromkodu, 1 verdim. Hipodromlarla uzaktan yakından ilgim yokturda
Bunu nasıl düzeltebilirim? Yol gösterirmisiniz bana..
@varyemez, verdiginiz http://www.eviware.com/ adresindeki programı kurdum ancak çok karışık kurcaladım ama bişey elde edemedim. Bunun bi demosu varmı programın kullanılışıyla ilgili. Çıkan methodların sadece isimlerini görebiliyorum, ama parametrelerine deger veripte çagırabilecgm bişey bulamadım. Response 1 2 falan hiç sonuç göstermiyo.. anlamadım hiç bişey ben bundan
S.a
Arkadaşlar bir web service yazmaya çalışıyorum, ancak yukarı yazdıklrımı okursanız pek bi malumatım olmadıgını görürsünüz,C# ta yazmaya çalışyorum. İlk önce bi kaç veri çekmem lazım..
veri çekmek istediim webserviisnde şu şekilde bir method var, usercode u anladım string olacak, inProductCodes string dizisi olacak sanırım. peki ya out YurtIci.ProductInfo[] products kısmındaki parametreye ne yazmam lazım? Out dedigine göre dışarı deger döndürüyo, ProductName diye bişey dönderiyo sanırım. nasıl kullanacagımı bilemedim.
Bana da lisanslama için web servisi gerekti ve oturdum C# ile bi kaç saat içinde databaseli birşey yazdım ve ilk kez yaptım C# ve WCF bi araştır derim.
Şöyle bir şey yapabilirsin. Web Servisini Solution web reference olarak eklemeyi unutma.
var client = new YLMainServiceSoapClient();
var codes = new ArrayOfString {"00001"};
ProductInfo[] products;
client.GetProductInfo("001", codes,out products );
orhancc yazdı:Bana da lisanslama için web servisi gerekti ve oturdum C# ile bi kaç saat içinde databaseli birşey yazdım ve ilk kez yaptım C# ve WCF bi araştır derim.
Şöyle bir şey yapabilirsin. Web Servisini Solution web reference olarak eklemeyi unutma.
var client = new YLMainServiceSoapClient();
var codes = new ArrayOfString {"00001"};
ProductInfo[] products;
client.GetProductInfo("001", codes,out products );
Tşk ederim.. Bu verdiginiz kod sanırım sadece veri çekmek için, veri kaydetmek için ne şekilde kullanılıyo? ve bu verdiginz kod tam olarak ne işe yarıyor? client kullanmanızdaki sebep nedir?
Servisin methodlarına bakarsan orda Insert ile başlayanlar var onları kendine göre kullanacaksın hangisi lazım ise. Visual Studio içinde Object Browserden Web Servisini seçersen hepsini görebilirsin. Client kullanmamın sebebi servise bir bağlantı yapılması gerekiyor. Yazdığım örnekte servisten dönen ürünler products içine geri dönüyor. Method kullanıcı kodu ve ürün kodunu gönderdiğin ürünleri geri döndürüyor ve gelen objede her türüne ait bütün bilgiler mecvut.
orhancc yazdı:Servisin methodlarına bakarsan orda Insert ile başlayanlar var onları kendine göre kullanacaksın hangisi lazım ise. Visual Studio içinde Object Browserden Web Servisini seçersen hepsini görebilirsin. Client kullanmamın sebebi servise bir bağlantı yapılması gerekiyor. Yazdığım örnekte servisten dönen ürünler products içine geri dönüyor. Method kullanıcı kodu ve ürün kodunu gönderdiğin ürünleri geri döndürüyor ve gelen objede her türüne ait bütün bilgiler mecvut.
Çok tşk ederim.. Object Browserdan görebildigimizi bilmiyodm.. yine bi merakım oluştu, insert ile başlayan methodlar nasıl kullanılıyor, yani sadece parametrelerine degerler atamak yeterli oluyo mu gidip? ve insert ile webservise mi ekleme yapılıyo yoksa karşı pc deki veritanına mı???
orhancc yazdı:Bilgiler karşı tarafın veritabanına kayıt edilir.]
Çokkk teşekkürr ederimmm. Allah razı olsun kardeş. Şu client olayını tam anlamamış olsamda bi inceliycem yapmaya çalışıcam.. insertte umarım şifre falan istemiyordur.. isteyip istemedigini, istesede nasol tanımlanır onuda bilmiyorum.. bir denerim sizin verdiginiz kodu.. çok teşekkür ederim..
Selam arkadaşlar,
Deneme amaclı bi webservice oluşturdum localde.methodun bi parametresi var, ona göre bi string dönderiyo, bi iki tane if kullandım.
c#ta çalıştırdıgımda browser da şu adresi alıyorum.. http://localhost:16542/WebSite3/Service.asmx?WSDL
peki ben şirket içinde ki pc lere yayın yapmak istiyorsam, sanırım buna intranet diyolar, bu web servisinin adresini ne şekilde vermeliyim? localhost yazan yere 192.168.1.33 olan ip mi yazdım, aynı şekilde browserda enterladım sayfa görüntülenemiyor dedi. http://192.168.1.33:16542/WebSite3/Service.asmx?WSDL bu şekilde neden olmuyo?
ufak bi uygulama yazıp deneme yapmak istiyorum diger pclerde, ama bu şekilde kend pcimde bile görmüyo..Deneme amaçlı kendi pcimdeki bi veritabanına kayıt yapmayıda deniycem diger pclerden.. Ne önerirsiniz??
Yazdığın web servisi IIS üzerinden yayınlaman lazım ve güvenlik duvarı ile router için port açman gerekebilir. Bunları bir araştır sonuca ulaşırsın. Localde port açmaya gerek olmayabiliyor çoğu zaman ama ağ yapına bağlı bir durum Network Adminine sorabilirsin bunu.
orhancc yazdı:Yazdığın web servisi IIS üzerinden yayınlaman lazım ve güvenlik duvarı ile router için port açman gerekebilir. Bunları bir araştır sonuca ulaşırsın. Localde port açmaya gerek olmayabiliyor çoğu zaman ama ağ yapına bağlı bir durum Network Adminine sorabilirsin bunu.
Çok Tşk ederim. Deniyorum hemen.. Peki bir arkadaşın örnek olarak verdigi http://www.tjk.org/WebService/Sonuc.asmx?WSDL webservisi bir server a mı baglıdır? Yani bi pcyi açık bırakıyolar server olarak, sürekli ordan mı alıyo verileri?