Ajax içinden çıkamadım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

Ajax içinden çıkamadım

Mesaj gönderen Lord_Ares »

aşağıdaki linkteki adreste sonuçların yüklenip yüklenmedini yakalyamıyorum. Sorun şu ki ara tuşuna bastığınızda, ajax ile ufak bir pencere açılıyor işleminiz sürüyor diyor. Bu pencere kapanana kadarda sayfaya bilgiler gelmiyor fakat arkadaki sayfa download complate tamamlamış oluyor. ondownloadcomplate kısmına yazdığım bu koddan değer boş dönüyor.
Adres >>> http://www.iskur.gov.tr/Istihdam/JobsOnAir.aspx
Amacım, bir arama gerçekleştirip,arama sonucum boş deilse parse yaptırmak

if Pos('ctl02$ctlDataPager$txtCurrentPage>', WebBrowser1.OleObject.Document.Body.InnerHTML) > 0 then ShowMessage('ok');
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Ajax içinden çıkamadım

Mesaj gönderen mkysoft »

javascript kodunu analiz ederek ekranın çıkmasını engelleyebilirsiniz. java koduna baktığınızda __doPostBack fonksiyonu ile form submit ediliyor. bu form JobsOnAir.aspx dosyasına veri gönderiyor. direk bu dosyaya verileri siz gönderip idhttp ile almayaı deneyebilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

hocam teşekkürler bilgi için fakat beceremedim. Çözüm olarak şu geldi aklıma, donwload complate kısmında repat until gibi bir döngü kurup sonuçlar gelene kadar o alanı aratmak. ctl02$ctlDataPager$txtCurrentPage isimli nesne kaç sayfa sonuç olduğunu gösteriyor. Bu varsa parseleme başla diyebilirim.
Döngüyü kurup denedim fakat program dondu kaldı :)

var
a:integer;
repat
a:= Pos('ctl02$ctlDataPager$txtCurrentPage>', WebBrowser1.OleObject.Document.Body.InnerHTML) ;
until a > 0 ;
if a > 0 then xişlemtamam:=true;
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

sonsuz döngü kurarsanız böyle olur, normal. sleep komutu ile döngü arasına uyuma ekleyebilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

anladım hocam ,ama süreyi nasıl ayarlamam gerekir. internet hızı,sayfadaki işlem gibi değişkenler olduğu için, işlem 5 saniye de sürebilir 10 saniyede ne kadar uyutmalıyım. Sleep işlemeni şu bitene kadar yap diyebiliyormuyum. Bildiğim kadarıyla sleep(10000) diyebiliyorum.
Bilgi için teşekkürler
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

uyuma olayını sonsuz dönü içine koyun.