Internet Üzerinden Sohbet Hk.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Internet Üzerinden Sohbet Hk.

Mesaj gönderen barutali »

Merhabalar;

Arkadaşlar elinizde internet üzerinden sohbet ve dosya aktarımı ile iligili örnek varmı acaba ?
amatör küme programcı :D
denizfatihi

Re: Internet Üzerinden Sohbet Hk.

Mesaj gönderen denizfatihi »

Merhaba,

zamanında bir siteden indirmiştim, ama test etme imkanım olmadı umarım işine yarar,

kolay gelsin,

Msn.zip - 0.26MB
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Hazır konu açılmış yazmak istedim bende sesli sohbet için bileşen arıyorum ücretli yada ücretsiz fark etmez sağlam bir şey arıyorum.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Mesaj gönderen barutali »

@denizfatihi ilgin için teşekkür ederim fakat gönderdiğin dosya msn messenger ın api si ve eski sürüm. Zaten yenisi için de api desteğini kaldırdılar.Ben kendi sohbet yazılımımı yapmak istiyorum fakat client to client değilde Client -> Server -> Client şeklinde. Teşekkürler.

@vkamadan
Bir ara bunu inceliyordum içerisinde örnekler var fakat sesli sohbet özelliğine olup olmadığını bilmiyorum.

http://www.aidaim.com/delphi_messenger_ ... im_sdk.htm
amatör küme programcı :D
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

barutali yazdı:
@vkamadan
Bir ara bunu inceliyordum içerisinde örnekler var fakat sesli sohbet özelliğine olup olmadığını bilmiyorum.

http://www.aidaim.com/delphi_messenger_ ... im_sdk.htm

Merhaba ,
Cevap için teşekkür ederim, sitede stream data transferinin olduğundan bahsetmiş bi şekilde ses yada görüntü transferi yapabiliyoruz ozaman, inceleyeceğim , iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

Lake Of Soft'u tavsiye ederim.
Kullanımı ilk başta biraz zor gelebilir ama performans ve yaptığı işler bakımından süper bileşenlerdir.
Örneklerine bakarak kısaca neler yapılabildiğini anlayabilirsiniz.
Sesli sohbet örneği de hazır ;)
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

SimaWB yazdı:Lake Of Soft'u tavsiye ederim.
Kullanımı ilk başta biraz zor gelebilir ama performans ve yaptığı işler bakımından süper bileşenlerdir.

Merhaba ,
Öncelikle cevap için teşekkürler, bu konuya yazmadan önce bir kaç tane SDK denemiştim bunlardan biriside Lake Of Soft tu , sıkıştırma ve şifreleme algoritmaları kullanıyor oluşu ilgimi çekmişti fakat windows 7 üzerinde istemciden sunucuya bğalantı bir türlü sağlayamadım örnekleride aynen bağlantı sorunu çıkarttı XP de sorun yaşamadım fakat win 7 de sorun çıkınca araştırmalara devam etmeye karar verdim, siz win 7 de çalıştırabildiniz mi?
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

vkamadan yazdı:
SimaWB yazdı:Lake Of Soft'u tavsiye ederim.

Merhaba ,
Öncelikle cevap için teşekkürler, bu konuya yazmadan önce bir kaç tane SDK denemiştim bunlardan biriside Lake Of Soft tu , sıkıştırma ve şifreleme algoritmaları kullanıyor oluşu ilgimi çekmişti fakat windows 7 üzerinde istemciden sunucuya bğalantı bir türlü sağlayamadım örnekleride aynen bağlantı sorunu çıkarttı XP de sorun yaşamadım fakat win 7 de sorun çıkınca araştırmalara devam etmeye karar verdim, siz win 7 de çalıştırabildiniz mi?
Bende Win7, XP, 2000, 98 sorunsuz çalışıyor.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

@SimaWB , ben farklı bir bileşen setiyle olayı karıştırdım (Bigspeed Voice Chat SDK) evet birsorun yaşamadım sizin önerdiğiniz bileşen setiyle ,
birden fazla istemci ve birden fazla server için Tunel yapmam gerekiyor sanırım, örnekler içinde Audio Tunel örneği var fakat 1 bağlantı destekler diyor, benzer bir ihtiyaç ile karşılaşıp çözüme ulaştınız mı ?
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

vkamadan yazdı:@SimaWB , ben farklı bir bileşen setiyle olayı karıştırdım (Bigspeed Voice Chat SDK) evet birsorun yaşamadım sizin önerdiğiniz bileşen setiyle ,
birden fazla istemci ve birden fazla server için Tunel yapmam gerekiyor sanırım, örnekler içinde Audio Tunel örneği var fakat 1 bağlantı destekler diyor, benzer bir ihtiyaç ile karşılaşıp çözüme ulaştınız mı ?
Bu şekilde bir ihtiyacım hiç olmadı. Hiç kullanmadım ama IP Streaming bileşenleri belki işinizi görür. (Mesela, IPTunnel bileşeni)
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Peki teşekkür ederim bilgileri için, araştırmaya devam edeyim, ele gelir bir sonuca ulaşırsam paylaşırım.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr