Delphi kurulum aşamasında sql server kurulumu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
qvn_52
Üye

Delphi kurulum aşamasında sql server kurulumu

Mesaj gönderen qvn_52 »

Merhaba arkadaşlar. Delphide bir program yapmak istiyorum ama öncesinde kafama takılan bazı konular var. Veritabanı olarak Sql server kullanacağım. Programın kullanıcı tarafında çok basit yüklenmesini istiyorum. Programı kullanacak kişi programı yüklerken sql serverdan haberi olmayabilir. Bilgisayarında Sql server kurulu olmayabilir. Kullanıcı programın .exe'sini çalıştırdığı zaman program otomatik olarak o bilgisayarda sql serverın kurulu olup olmadığını kontrol edecek eğer kurulu değil ise sql serverı o bilgisayara yükleyecek. Şu yöntemle yapabilirim, sql server exesini çalıştırabilirim ama kullanıcı sql server kurmayı bilmeyebilir. Kullanıcı .exe dosyasını çalıştırdığı zaman sql server yok ise program kullanıcıya belli etmeden sql serverı yükleyecek. Sql serverı tamamen yüklemekte istemiyorum tabloların çalışmasını sağlayacak kadar ki kısmını yüklemeside yeterli. Sql serverı yükleyecek ve Connectionstringi elde etmesi gerekiyor. Bu durumu çözmek için nasıl bir yöntem kullanmayalıyım önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
orhancc
Üye
İletişim:

Re: Delphi kurulum aşamasında sql server kurulumu

Mesaj gönderen orhancc »

neden sqlce kullanmıyorsun o halde birşey yüklemene de gerek yok.
qvn_52
Üye

Mesaj gönderen qvn_52 »

Arkadaşım cevabın için teşekkür ederim. Neden kullanmıyorsun derken ben zaten fikirlerinizi soruyorum bilsem sorarmıyım. Neden sqlce kullanmıyorsun yerine sqlce ne işe yarar onu açıklasaydınız daha iyi olurdu.
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

sqlce sql serverin küçük versiyonu tek dll ile çalışır kurulum gerektirmez küçük projeler için gayet kullanışlıdır.
qvn_52
Üye

Mesaj gönderen qvn_52 »

Cevabın için teşekkürler. Araştırmaya başlıyorum.
qvn_52
Üye

Mesaj gönderen qvn_52 »

SqlCe mobile uygulamalarda kullanılıyor galiba bunu Windows uygulamasında kullansam bir sorun olur mu :? Eğer sorun olmaz ise bilgisayarımda Sql server 2008r2 enterprise sürümü yüklü çakışma olmaz sanırım. SqlCe'nin hangi sürümünü bilgisayarıma yüklemem gerekiyor. Stored procedure, function kullanabiliyormuyum Sqlce'de.