Delphi kurulum aşamasında sql server kurulumu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi kurulum aşamasında sql server kurulumu
Merhaba arkadaşlar. Delphide bir program yapmak istiyorum ama öncesinde kafama takılan bazı konular var. Veritabanı olarak Sql server kullanacağım. Programın kullanıcı tarafında çok basit yüklenmesini istiyorum. Programı kullanacak kişi programı yüklerken sql serverdan haberi olmayabilir. Bilgisayarında Sql server kurulu olmayabilir. Kullanıcı programın .exe'sini çalıştırdığı zaman program otomatik olarak o bilgisayarda sql serverın kurulu olup olmadığını kontrol edecek eğer kurulu değil ise sql serverı o bilgisayara yükleyecek. Şu yöntemle yapabilirim, sql server exesini çalıştırabilirim ama kullanıcı sql server kurmayı bilmeyebilir. Kullanıcı .exe dosyasını çalıştırdığı zaman sql server yok ise program kullanıcıya belli etmeden sql serverı yükleyecek. Sql serverı tamamen yüklemekte istemiyorum tabloların çalışmasını sağlayacak kadar ki kısmını yüklemeside yeterli. Sql serverı yükleyecek ve Connectionstringi elde etmesi gerekiyor. Bu durumu çözmek için nasıl bir yöntem kullanmayalıyım önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Re: Delphi kurulum aşamasında sql server kurulumu
neden sqlce kullanmıyorsun o halde birşey yüklemene de gerek yok.
Arkadaşım cevabın için teşekkür ederim. Neden kullanmıyorsun derken ben zaten fikirlerinizi soruyorum bilsem sorarmıyım. Neden sqlce kullanmıyorsun yerine sqlce ne işe yarar onu açıklasaydınız daha iyi olurdu.
sqlce sql serverin küçük versiyonu tek dll ile çalışır kurulum gerektirmez küçük projeler için gayet kullanışlıdır.
Cevabın için teşekkürler. Araştırmaya başlıyorum.
SqlCe mobile uygulamalarda kullanılıyor galiba bunu Windows uygulamasında kullansam bir sorun olur mu
Eğer sorun olmaz ise bilgisayarımda Sql server 2008r2 enterprise sürümü yüklü çakışma olmaz sanırım. SqlCe'nin hangi sürümünü bilgisayarıma yüklemem gerekiyor. Stored procedure, function kullanabiliyormuyum Sqlce'de.