java Mesaj penceresini geçemiyorum.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
java Mesaj penceresini geçemiyorum.
merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Aşağıdaki linkte, bir il seçerek Ara derseniz işlem gerçekleşene kadar ekranda İşleminiz gerçekleştiriliyor lütfen bekleyin gibi küçük bir mesaj penceresi çıkıyor. Html parse ile çıkan bilgileri almak istiyorum. Sorun şu ki
o küçük mesaj penceresi yüzünden sayfanın complate olup olmadığını yakalayamıyorum.
Eğer sayfa complate olduysa html parse yap demek isitiyorum fakat o mesaj penceresi çıktığı için değer boş dönüyor.işlemin ne kadar süreceğini bilmediğim içinde bir timer koyup rast gele bir zaman bekletip sonra parse ettiremiyorum.
Bunu aşmanın bir yolu varmı. Varsa gösterebilir misiniz.
http://www.iskur.gov.tr/Istihdam/JobsOnAir.aspx
teşekkürler
Aşağıdaki linkte, bir il seçerek Ara derseniz işlem gerçekleşene kadar ekranda İşleminiz gerçekleştiriliyor lütfen bekleyin gibi küçük bir mesaj penceresi çıkıyor. Html parse ile çıkan bilgileri almak istiyorum. Sorun şu ki
o küçük mesaj penceresi yüzünden sayfanın complate olup olmadığını yakalayamıyorum.
Eğer sayfa complate olduysa html parse yap demek isitiyorum fakat o mesaj penceresi çıktığı için değer boş dönüyor.işlemin ne kadar süreceğini bilmediğim içinde bir timer koyup rast gele bir zaman bekletip sonra parse ettiremiyorum.
Bunu aşmanın bir yolu varmı. Varsa gösterebilir misiniz.
http://www.iskur.gov.tr/Istihdam/JobsOnAir.aspx
teşekkürler
Re: java Mesaj penceresini geçemiyorum.
peki java ile açılan bu pencerenin kapandığını yakalayabilirmiyim. onnewwindow eventı ile denedim fakat yakalayamadım.
Bu soruyu daha öncede sormuştunuz. Orada bir pencere açılmıyor, ajax ile çağırılan sayfa yüklenene kadar ekranı kaplayan bir div aktif ediliyor. Bu nedenle olayın oluşmaması normal.
Sayfanın kodlarını inceledim, size daha önce önermiş olduğum gibi. Sayfa ajax ile veri yüklemiyor. Ajax'ı sadece combo lardan veri seçtiğinizde kullanıyor. Ara düğmesine bastığınızda dedidiğim gibi ekrana bir div getiriyor bunuda aşağıdaki kod ile yapıyor:
Verile JobsOnAir.aspx sayfasına post yöntemiyle gönderiyor. Sayfa tamamen yenileniyor.
Kod: Tümünü seç
function WebForm_OnSubmit() {
activateWaitDialog();
return true;
}
evet hocam daha öncede sizden tavsiye almıştım fakat bilgim yeterli gelmediği için bahsettiğinizi yapamadım, o günden bu güne çözüm aramaya devam ediyorum.
downloada complate olayında belli bir karakteri pos ile arayarak yakalamaya çalıştığım. Fakat sayfa hiç yenilenmemiş gibi eski bilgiler geldi. Sayfaları kaydederek kodları karşılaştırdım yine yakalayamadım. çok teşekkürler bilgi vermişsiniz fakat acemiliğime verin, dönen true değerinimi yakalamalıyım, yoksa bu fonksiyonu işletmeden sayfayamı post etmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim
downloada complate olayında belli bir karakteri pos ile arayarak yakalamaya çalıştığım. Fakat sayfa hiç yenilenmemiş gibi eski bilgiler geldi. Sayfaları kaydederek kodları karşılaştırdım yine yakalayamadım. çok teşekkürler bilgi vermişsiniz fakat acemiliğime verin, dönen true değerinimi yakalamalıyım, yoksa bu fonksiyonu işletmeden sayfayamı post etmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim
Bence post işlemini siz kendiniz yapın. Forumda ararsanız sayfaya post etmeyi karşınıza çıkacaktır. sayfanın kodlarından <input ve <select ile başlayan taglari incelerseniz neleri post edeceğinizi bulabilirsiniz.
yok hocam, olmuyor, yapamadım. Yinede sağolun, bir projemi daha çöpe atıyorom.
hemen vazgeçmeyin. sayfa aspx olduğu için hidden özellikli taglar vardır. aspx güvenlik için her form create ettiğinde bu taglara veriler yazar. Sayfayı önce çağırın, bu taglardaki verileri alın, eklemelerinizi yaparak post edin. Tabi önce daha basit bir sitede denemeler yapın.@ mrarman'ın tckimlik kodlarına bakabilirsiniz, o da bu şekilde yapıyordu.
Hocam normal post etme şekillerinde ( sayfadaki herhangi bir edite, memoya gönderme) sorun yok, Sayfada submit olan ara buttonunda java kodu var bunu nasıl post edildiğini bilmiyorum, forumda Post diye aratarak çıkan tüm konuların hepsini tek tek okudum. Seçilebilir alanlara post etme ve java kodunu post etme ile örnek bulamadım. Normal yöntemler var fakat post şeklinde yok.Şu başlıkta da sordum fakat cevap bulamadım.
viewtopic.php?f=2&t=29728
viewtopic.php?f=2&t=29728
JobAir.aspx sayfasına, parametrelerinizi direk post edeceksiniz. Web browser üzerinden tıklayama filan çalışmayın. Oradaki java kodu sadece veri kontrolü ve pencere için var, başka birşey yapmıyor. Ayrıca webbrowser ile uğraşmak yerine IDHTTP ile direk bu işleri yapmayı deneyebilirsiniz.
yani şunu href="javascript:__doPostBack('ctl02$IskurPageCommand1$CommandItem_Search','')"><span> Ara</span></a> göndermeme gerek yokmu hocam. http ile denedim sayfa boş geldi yani boş derken sayfa kaynağı geldi fakat arama yapmadı. Sanırım wiewstate olayınıda göndermem gerek. Webbrowser ile yapmamın nedeni post edip edemediğimi görmeye çalışmak. İl combosunda eğer seçilebilrse görürüm diye düşünmüştüm