Nasıl Yaparım...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Nasıl Yaparım...
Arkadaşlar bir teknik servis programı yazdım fakat şu özelliğide eklemek istiyorum. formumda bir combobox var ve itemsinde EVET ve HAYIR yazılı yani tamiri bitmiş ürüne çıkış için kullanıyorum. (Cihaz Çıkış Yapılsınmı EVET veya HAYIR). veri tabanındada çıkış alanında EVET veya HAYIR yazıyor. şimdi formu ilk açtığımda eğer çıkış yapmamış ürün varsa program açıldığında oluşturduğum başka bir forum ekrana gelecek ve bu forumda Çıkış yapılmamış cihazlarınız var diye uyaracak ve altında çıkışı yapılmamış cihazlar listelenecek. bu özelliği nasıl yaparım hangi mantığı ve kodlamayı kullanabilirim.
Re: Nasıl Yaparım...
çıkış yaptıklarında evet yapmadıklarında hayır, sadece hayır yazanları filtreleyip splash screen tarzı bi alternatifle yapabilirsin gibime geliyor. database hakkında fazla bilgim olmadıgı için kod yardımı yapamam ama database harici bi program olsa pos komutu ile hayır yazanları filtreletebilirsin.
Re: Nasıl Yaparım...
Programınızın ilk açılan formunun onshow olayında yeni ekleyeceğiniz formu create edin. Bu yeni forma yerleştireceğiz table nesnenizi veri tabanında gerekli tabloya bağlayın ve filter özelliğini cikis="EVET" gibi tablo yapınıza göre ayarlayın. Yİne yeni formun create olayında table nesnesinin kayıt saysını kontrol edin, table.count yada recordcount olsa gerek, eğer 1 den küçükse formu direk kapatın, büyükse formu show ettirin.